Dedicăm acest atelier tuturor copiilor (6-16 ani) care vor să prindă #Curaj de supererou. Și nu e vorba doar de întuneric sau păianjeni, ci despre a înfrunta cu curaj proiectele și activitățile pe care le-a îndrăgit.

“Frica e o simplă manifestare, iar dacă o înfrunți se poate face mică-mică-mică. Când îți este frică te gândești doar la ce se poate întâmpla rău. Unii copii chiar cred că pot citi viitorul. Știu că nu o să câștige concursul sau că o să rateze acel gol important. Frica e ca un bulgăre care se rostogolește prin zăpadă, de la unul mic se poate întâmpla ceva catastrofal!” – ne spune Ilinca, 7 ani, un copil cu un antrenament perseverent Anti-Frici.
 
Frica este o emoție firească, și un instrument cu două tăișuri: de ajutor în unele situații și o piedică în altele. Încă de când suntem mici învățăm să anticipăm tot felul de situații neplăcute sau dureroase și ajunge să ne fie teamă să le repetăm. Frica e despre anticipare, încercaă să luminăm colțurile încă umbroase ale viitorului posibil, dar ajungem să încurcăm “așa ar putea fi” cu “așa va fi”.  Astfel, unii oameni, mai mici sau mai mari, riscă să rămână blocați în bula protectoare față de pericole dar și față de câștiguri.
 
La ce te ajută atelierul Anti-Frici?
 
·         Să te pui față iî față cu propriile temeri și să le cunosti mai bine
·         Să îți dai seama care dintre propriile temeri te ajută și care te încurcă în ceea ce vrei să faci și în ceea ce este important pentru tine
·         Să descoperi că pentru orice frică ai și o resursă
·         Să lucrezi împreună cu tine și cu fricile tale pentru a-ți modela drumul către reușită, pas cu pas
·         Să îți cultivi încrederea în tine și atitudinea de dezvoltare (growth mindset)
·         Să experimentezi și să înveți trucuri ale propriei minți și propriului corp
 
Câteva repere valoroase din lumea AntiFrici:
 
·         Istoria și știința fricii – Când a aparut Frica și de ce? La ce bună frica?
·         Copacul fricilor
·         În câte feluri diferite poți simți frica? – Vocabular emoțional și vocabularul nerostit al corpului
·         Mindfulness – fii zen cu frica ta
·         Câte kilograme are borcanul tău cu frici?
·         Curajul și Cunoașterea – antidoturile fricii
·         Riscuri reale si riscuri imaginate versus Avantajele posibile dacă înfrunt frica
·         De ce ai nevoie ca să înfrunți fricile? – Kitul/Echipamentul Antifrici
·         Povești cu frici și povești anti-frici
·         Joaca de-a Frica 

Facilitator: Alina Linte psiholog, cu multiple pasiuni, fata cu părul mov, așa cum o știu copiii, și cu zâmbet plin de armonie. Suscită toate curiozitățile copiilor și fiecare atelier cu ea este o revelație.

 

Înscriere la Modul:

Formular de inscriere

Dorim să ne conectăm mai bine cu nevoile de dezvoltare ale copiilor. Pentru că știm că ne intersectăm cu o generație extrem de dinamică, ageră, nonconformistă și cu un înalt potențial. Așa că noi, facilitatorii, mai întâi am stat de vorbă cu copiii, le-am aflat interesele, apoi ne-am pregătit solid apelând la literatură science și, adunând ingredientele necesare, condimentându-le cu #caracter, am gătit la foc încet 12 Ateliere. Fiecare Atelier are un format de 4 sesiuni, cu frecvență săptămânală, consecutive, în Weekend și se potrivește de minune copiilor de 6-16 ani.