Dragă Om Mare,

Dragă vietate simpatică numită Copil,

Sunt Gritty Education și îți scriu cu optimism și entuziasm pentru a-ți propune o afacere. Ai aflat de mine recent și cumva ți-am trezit curiozitatea. Iar eu te felicit că te interesează chestia asta destul de sofisticată numită caracter. Recunosc, asta este pasiunea mea și am transformat-o într-o misiune de viață, iar tu poți face parte din ea. Știu, eu am un limbaj jucăuș, dar te asigur că afacerea noastră e o treabă serioasă. E un deal win-win și îți vei da seama cât de curând ce înseamnă grit-ul. Și pentru că acesta, alături de inteligență, este cel mai puternic predictor al succesului tău, ce zici să-l antrenăm? Chiar de pe acum, de la 5-6 ani! Antrenamentul acestuia te va apropia de scopurile tale, pentru că vei avea perseverență în efort și rezistență la frustrare, adică autocontrol, trăsături dezirabile într-un proiect de durată. Dar nu numai asta. Tu locuiești printre oameni și îți dorești să trăiești frumos în relație cu ei. Pentru asta ai nevoie de inteligență socială. Și pentru că primești de la viață o serie de daruri, chiar dacă unele le consideri de la sine înțelese, poți fi uneori recunoscător. Te-ai putea considera norocos că ai oportunitatea de a face parte din primii oameni din România care își vor antrena la cel mai înalt nivel caracterul!

Ai citit mai sus cuvintele cheie ale afacerii noastre: optimismentuziasmcuriozitategritautocontrolinteligență socialărecunoștință. 7 din 24. Acestea sunt trăsături pozitive de caracter care s-au evidențiat a fi relevante în ceea ce înseamnă succes educațional. Dar nu numai atât. Gritty este o aplicație care ține cont de descoperirea celui mai nou domeniu: neuroștiințelele și pornește de la premisa că un hard performant poate fi o bază excelentă pentru un soft de înaltă ținută. Trăsăturile pozitive de caracter se asociază în acest program cu o serie de concepte, procese psihologice și structuri mentale: motivația, bazele genetice ale optimismului, știința fericirii, inteligența practică, legătura dintre sport și sănătatea creierului, neurotransmițătorii și starea de bine, comunicarea ecologică, limbajul emoțional, seturile mentale fixe sau de creștere, autoeficacitatea, teoria autodeterminrii, starea de flow și multe altele pe care ți le voi dezvălui pe parcurs, păstrând surpriza.

Ah, și încă ceva, totul este științific, iar tu, Om Mare, vei avea acces la sursele cu ajutorul cărora eu mi-am construit designul în baza căruia, lucrând împreună cu perseverență, să particip la (re)configurarea sănătoasă a minții tale și a copilului tău.

Afacerea noastră se va desfășura în felul următor:

Vietatea simpatică va participa săptămânal la o sesiune de 90 minute în care va avea parte de un antrenament inovativ, experimente, activități practice, situații care vor crea ocazia să își contureze trăsăturile pozitive de caracter amintite mai sus. Evoluția copilului va fi monitorizată săptămânal cu ajutprul unor instrumente specifice.

Concomitent, Omul Mare va avea parte de experiențe memorabile în cadrul antrenamentului psihologic al părinților pentru a asista modul în care mintea copilului se formează, înțelegând mecanismele subtile ale acesteia. Efortul Gritty este incomplet fără implicarea activă a părinților în perpetuarea antrenamentul și acasă. Sesiunea se desfășoară concomitent cu sesiunea dedicată copiilor, durata fiind de 90 minute.

Pentru ca nici un concept valoros să nu fie omis, Omul Mare va beneficia de o corespondență privată în care vor fi abordate o serie de studii și informații științifice, scrise într-o manieră la fel de jucăușă și accesibilă, sper atractivă, despre mecanismele psihologice și structurile minții, informații care vor fi importante în aplicația educației și modelarea unor atitudini, comportamente și stil de viață care să o inspire pe vietatea simpatică. Vor fi 2-3 documente (X-Files) pe săptămână care se vor materializa într-un dosar al stilului parental și caracterul membrilor familiei.

URMĂTOARELE PROGRAME GRITTY