Am întâlnit copii care s-au înscris la Atelierele Gritty pentru că la finalul unei sesiuni de lucru, ne reîncărcăm bateriile cu o gustare de fructe, servite în forma unor decoruri creative create chiar de ei. Așa am continuat să experimentez noi idei prin care pot antrena #Caracterul, un concept atât de abstract și complex, în mod motivant și distractiv. Așa s-a născut proiectul Cool Cooking care a fost aplicat în formule diverse, de la Săptămâna Altfel, Creart, Micii Bucătari la evenimente educaționale ample. Am aflat cât de mult de place copiilor să gătească. Ba chiar mai mult, există angajamente în stil: Dau orice pentru o gustare! (Luca, 8 ani)

Astfel Cool Cooking este doar un pretext (e adevărat, foarte serios, că doar nu ne jucăm când vine vorba de vitamine sau proteine 🙂 ) pentru a confecționa, cu ajutorul Telecomenzii Autocontrolului, strategii pentru a inhiba impulsuri dulci, a ne abține de la cantități industriale de prăjituri, a amâna încă o înghețată și mai ales, a căuta în mod activ rețete sănătoase.

Invit cu cea mai mare #curiozitate copii cu sau fără darul gătitului, dar suficient de îndrăgostiți de culoare în farfurie și mai ales, de abțineri colorate.

Ce vei descoperi participând la Atelier:

  • Rețete inspiraționale din ingrediente de pe lista neagră a copiilor 🙂
  • Lucruri eco din food science
  • Cum să rezolvi rapid o petrecere cu gustări șoc
  • Cum transformă mitocondriile glicodenul în energie
  • Concurs de inventat rețete
  • Invitați speciali din industria culinară
De ce?
Gătitul, relația copilului cu alimente este un context extraordinar de practic prin care copiilor pot atat antrena diferite abilitati dar si invata notiuni noi despre ce inseamna o hrana si un aliment sanatos. Un context pe care il vom desfasura pe parcursul a 4 ateliere gandite si lucrate pentru ca ei sa participe cu mare placere.
Ce antrenam și cum:
Antrenam abilitati atat individuale cat si de lucru echipa: gandirea pe cont propiu, creativitatea individuala dar si negociere, dialogul si expunere intr-un cadru nou decat cel de acasa, cu “co-echipieri” noi si diferiti.
Cool Cooking este si un context delicos prin care vom discuta cu cei mici despre ce inseamna alimente sanatoase, care sunt acelea care lor le plac, de ce sunt unele mai sanatoase ca altele, vor afla informatii si despre corpul lor, cu exemple clare ale contributiei alimentelor pe care ei pot sa le observe pe ei insisi: cum influenteaza inaltimea, somnul, modul în care gândesc sau nivelul de energie.
Ce informații noi află micii exploratori: în cadrul sesiunilor cei mici se vor întâlni cu concepte precum:
– Înălțime – ce este determinată de peste 600 gene, dar modul în care un copil se hrănește poate favoriza creșterea peste limita genetică
– Diferența dintre micronutrienți și macronutrienți
Detalii logistice:
☘️Când: în fiecare sâmbătă Octombrie-Iunie
☘️Interval: Duminică 11:00- 13:00
☘️GrittyHub, Bd Unirii 15, bl 3, sc 1, et 2, ap 6
☘️Investiție atelier: 90 lei/sesiune sau 300 lei/lună (4 sesiuni)
☘️Formular de Înscriere
☘️FacilitatorLiliana Hadji psiholog, trainer, mămica lui Thomas, cu un doctorat în Film, pasionată de tot ce înseamnă audiovizual și educația secolului 21. După vizita în SUA în care a aflat că 60% din americani și 70% au probleme cu greutatea, și-a dat seama că gătitul este o practică salvatoare și miza ei este să îi contamineze pe copii cu această pasiune 🙂

 

Bibliografie:

Muuulte materiale video, cărți (colecția Master Chef) și reviste de rețete (colecția Mega Image)

Cursul Child Nutrition and Cook pe Coursera, de la Standford

Articolul: The Last Conversation You’ll Ever Need to Have About Eating Right

Album foto pe pagina de Facebook, peste 300 poze 🙂

Colaje video cu rețete și momente pline de entuziasm!