Asociaţia Gritty Education

Misiunea Gritty Education:

Scopul principal al ASOCIAŢIEI GRITTY EDUCATION (AGE) îl reprezintă educaţia trăsăturilor pozitive de caracter ale copiilor prin intermediul instrumentelor Psihologiei Ştiinţifice, a Neuroştiinţelor şi a Ştiinţelor Cognitive aplicate. Prin susținerea acestei forme de educaţie alternativă, Asociația urmăreşte să producă un impact vizibil şi măsurabil pe termen lung şi la scară largă asupra sistemului de învăţământ românesc şi a stilurilor parentale, în vederea dezvoltării armonioase a minţii copiilor şi a pregătirii acestora pentru a trăi vieţi împlinite şi cu sens.

 


Echipa Gritty Education

Gritty Star

Resursa principală de inspiraţie şi de documentare a celor mai valoroase concepte şi informaţii din Psychological Science cu care Gritty operează poartă numele şi amprenta inconfundabilă a lui Adrian Nuţă.

Motivaţia lui extraordinară de a impacta, prin intermediul părintilor în mod special, vieţile a cât mai multor “vietăţi drăgălaşe” în direcţia devenirii lor strălucitoare, este contagioasă şi însoţeşte echipa Gritty Education în demersul de a o transmite mai departe!


Liliana Hadji, fondator

Liliana Hadji, fondator

Îmi imaginez că, din moment ce ai început să citești despre mine, îmi vei răspunde cu un zâmbet :). Buuun, am făcut introducerea, dacă tot prima impresie contează atât de mult! De obicei oamenii care pun la cale proiecte, când se prezintă, vorbesc despre educația lor, experiența profesională, visele pe care le urmează. Voi face skip. Prefer să îți vorbesc, dacă tot m-am apucat de Caracter, despre trăsăturile mele, cu care, felul în care sunt, poate fi puternic asociat. Și pentru a nu fi prea subiectivă (evident, îmi place să vorbesc frumos despre mine), i-am întrebat pe cei apropiați. Au spus așa: m-am născut cu entuziasmul în brațe, am curaj să mă bag în treburi riscante și dau dovadă de un real grit. M-apuc și nu mă mai opresc. Asta aș vrea să se întâmple cu Gritty, să se desfășoare cu efect de bulgăre. Hai și tu!

Iustina Ghiţă, fondator

Iustina Ghiţă, fondator

”Mă numesc Iustina şi sunt dependentă, cred, de un fel de drog minunat – descoperirea realităţii ultime create de minte!” Nu te grăbi să zâmbeşti, daca ai ajuns să citeşti despre mica mea adicţie, e posibil să ai şi tu, fără să ştii, o înclinaţie curioasă spre acest gen de cunoaştere! Şi pentru că ne-am întâlnit în acest spaţiu al creşterii comune, îţi mărturisesc că mă simt entuziastă şi recunoscătoare pentru fiecare ocazie în care pot aprecia frumuseţea şi excelenţa condiţiei umane! Mai ales prin intermediul copiilor de orice varstă! Sunt incurabil optimistă că ajutând vietăţile drăgălaşe să îşi şlefuiască trăsături de caracter armonioase, potenţialul lor va înflori. Pentru mine Gritty este un proiect de viaţă pe care il savurez în doze mici, regulate, a caror tendinţă de creştere progresivă pare să fie uimitor de benefică!  

Teodora Pop Drăgoi, ambasador

Teodora Pop Drăgoi, ambasador

Cu fiecare răsărit de soare, cu fiecare bătaie a inimii, cu fiecare respirație, gând și apoi cuvânt, de 20 și ceva de ani încoace, mă încarc cu nădejdea și dorința de a construi pentru generația de mâine un mediu propice unei dezvoltări intelectuale, materiale și spirituale "ca la carte". Tocmai de aceea, sunt astăzi, aici, în scris, iar mâine, acolo, lângă toții copiii României, cu onoare și bucurie! Nu scriu mult, pentru că simt și mai mult, nu vorbesc mult, pentru că nu ajută la nimic, în schimb îmi asum faptul că dacă vrei, chiar se poate, cu o singură condiție: nu pui capul pe pernă, până ce nu duci la bun sfârșit tot ceea ce aveai de realizat în ziua "X". Drept urmare, misiunea de Ambasador Gritty reprezintă încă un motiv foarte serios de a respecta o ordine a vieții pentru a avea puterea de a fi parte din conceptul Gritty !

Vlad Dogărescu, web designer

Vlad Dogărescu, web designer

Eu sunt Vlad, un entuziast al minții umane și al tehnologiei deopotrivă. Îmi place să lucrez cu mintea mea, să o antrenez să fie cât mai liberă și cât mai eficientă ca să poată crea website-uri și aplicații performante și ușor de folosit. Am lucrat cu mare plăcere la acest site și sper ca foarte mulți copii să beneficieze de o asemenea rampă de lansare în viață precum cea pe care o oferă programul Gritty.

Cătălin Armeanu, design logo și ilustrație

Cătălin Armeanu, design logo și ilustrație

Gritty își dorea un logo pe cât de serios, pe atât de jucăuș, fiind un proiect dedicat copiilor și părinților. Recunosc că a fost destul de greu să ajungem la varianta finală, Cătălin oferindu-ne multe opțiuni. În final am reușit împreună și Gritty are acum o identitate, și mai mult decât atât, o ilustrație grafică reușită care descrie într-o singură imagine esența caracterului, așa cum o face Tabelul Periodic al lui Mendeleev! Mulțumim, Cătălin pentru creativitate și perseverență!

Alina Linte – psiholog, facilitator

Alina Linte – psiholog, facilitator

Vă mărturisesc că am aflat numeroase și variate lucruri în ultima vreme, și mai ales le-am conectat consistent între ele. Impulsionată de a avea interacțiuni semnificative cu ceilalți oameni, am prins fascinația descoperirii vulnerabilității din spatele puterii și a puterii din spatele vulnerabilității, ingredient esențial alături de empatie, prin care m-am decis să accept oamenii așa cum sunt ei, pe parcurs ce îi descopăr. Am învățat că, validând orice firicel de resursă zăresc la cineva, pot adăuga valoare în mod activ, pentru celălalt, pentru mine, pentru noi! Iar în ceea ce privește plămădirea recunoștinței – oriunde, oricând – este gratis și cu bonusuri uneori! Miza este bucuria de te afla în preajma copiiilor și adulților pentru a-i observa cum înfloresc și cum se desăvârșesc!

Andreea-Cristina Grigorescu, jurnalist

Andreea-Cristina Grigorescu, jurnalist

Bună! Sunt Andreea și cred într-un viitor îndrăzneț și plin de viață.  Fac parte dintr-o echipă minunată care vrea să schimbe viitorul generației tinere și a generațiilor care vor urma. Mă implic în această minunată inițiativă pentru că vreau ca orice copil să știe că poate să fie orice își dorește, atât timp cât muncește din greu pentru ceea ce își dorește. Gritty Education este o luminiță foarte strălucitoare în sistemul de educație actual. Sunt aici să fiu influențată de puterea Gritty și să o ajut să crească!

Ioana Olărașu

Ioana Olărașu

Sunt Ioana și salut cu drag mințile entuziaste care pășesc pe tărâmul Gritty! Pentru mine, să fac parte din această echipă, înseamnă să contribui la schimbarea pe care o doresc în viața copiilor din ziua de azi. Cred în învățarea prin experiență, c-un zâmbet atașat! Mai cred în echilibru, dar nu într-unul static, ci într-o continuă adaptare care îmi permite să descopăr mai mult despre mine și despre lumea care mă înconjoară. Mă bucură ocazia de a le insufla copiilor optimism și încredere de a păși pe calea lor. A fi gritty nu înseamnă doar să ai succes în ceea ce faci, ci să trăiești inclusiv provocările cu bucurie – ele îți dau șansa să crești dincolo de limitele așteptărilor tale.

Andrei Cătălin Mirea – designer foto/video

Andrei Cătălin Mirea – designer foto/video

Salut! Sunt Andrei și îmi place să cred că viitorul nostru sunt copiii de astăzi, așa că trebuie să ne punem amprenta cât mai puternic pe educarea corectă a acestora. Am ales să mă implic în proiectul Gritty Education pentru că sunt de părere că reprezintă exact educația alternativă la care am visat dintotdeauna. Copiii generației viitoare trebuie să învețe încă de mici că totul e posibil atâta timp cât capeți superputerile Gritty și ai o gândire pozitivă! Un caracter maleabil șlefuit corect la o vârstă fragedă duce inevitabil la un viitor plin de succes!

Alice Vărzaru – psiholog, facilitator

Alice Vărzaru – psiholog, facilitator

Eu sunt Alice. Curiozitatea mi-a fost întotdeauna alături și îmi place să privesc fiecare experiență din viața mea ca fiind de fiecare dată una nouă. Așa cum mă raportez la momentele din viața mea, mă raportez și la persoanele pe care le intanlesc, respectându-le indivitualitatea indiferent de vârsta lor. Obișnuiesc să fiu o persoană optimistă și cred cu tărie în potențialul fiecărui individ, însă ca acesta să fie atins știu că este nevoie de viziune și deterinare. Am regăsit în Gritty instrumentele care fac ca drumul către autoimplinire și satisfacție să devină unul mult mai sigur și mai clar, iar acum îmi doresc să le împărtășesc cu cât mai multă lume.

Lavinia Arnăutu – jurnalist

Lavinia Arnăutu – jurnalist

Faptul că am trecut și trec în continuare prin sistemul de învățământ românesc mă face să conștientizez din ce în ce mai mult cât de tare avem nevoie de o reformă a învățământului. Cum acest lucru nu se întrezărește la orizont, am decis să mă alătur unor oameni care încearcă cu pași mici – dar siguri – să schimbe ceva în educația copiilor. M-am alăturat acestui proiect pentru că am văzut în plan o bună metodă alternativă de educație, prin metode și cu informații de actualitate, implementate prin mijloace practice.

Oana Lung, consultant de marketing

Oana Lung, consultant de marketing

Îmi doresc să ofer unui numar cât mai mare de copii posibilitatea să învete abilități despre care știința psihologică a dovedit că sporesc șansele unei vieți de bună calitate, unei vieți cu sens. Motiația mea e că mă face fericită să ajut alți oameni,  și mai ales copii.