☘️Când: în fiecare sâmbătă Octombrie-Iunie
☘️Interval: 11:00- 13:00
☘️GrittyHub, Bd Unirii 15, bl 3, sc 1, et 2, ap 6
☘️Investiție atelier: 90 lei/sesiune sau 300 lei/lună (4 sesiuni)
☘️Formular de Înscriere

Traineri: Liliana Hadji & Alina Linte (psihologi)

Modulul din Aprilie:

Atenția este o superputere mentală antrenabilă! Și aceasta este vestea bună. Copiilor, în aproape toate contextele de învățare, li se solicită să fie atenți, focalizați, concentrați. Dar nu li se explică CUM. Atelierul este dedicat acestui subiect, cu accent pe practici și exerciții și are următoarele subiecte:

6 Aprilie Sesiunea 1: Locul atenției în creier, metacogniția copilului deliberând la propria atenție, experimente practice contracronometru.
13 Aprilie Sesiunea 2: Rezistența la distractori, tipurile de distractori, exerciții practice.
20 Aprilie Sesiunea 3: Câte elemente pot fi în câmpul atenției fără a perturba calitatea ei? Focalizarea vs pauza în care mintea rătăcește. Atenția este o baterie reîncărcabilă. Zone = focalizare + relaxare. Practica intensității maxime a atenției. Iluzia multitasking-ului.

Din Curricula Atelierului: 

Grit este foarte căutat! O superputere care condensează în mod fericit în același proiect pasiunea și perseverența. În acest modul copiii își vor alege o pasiune în raport cu care vor să își îmbunătățească abilitățile, apelând la o doză sănătoasă de efort, perseverență și strategii. De ultimile ne ocupăm noi!

Un curs despre cum să îți atingi potențialul, cu biografii ale oamenilor care au reușit și planuri concrete care pot demonstra progresul. Grit = Perseverență + Pasiune. Atelierul este un context care va cultiva pasiunile individuale ale copiilor. Pe de o parte îi sprijină să își identifice înclinațiile, pe de altă parte să înțeleagă cum se formează abilitățile. Îi voi expune la idei și domenii în care se pot regăsi, apoi, după ce își vor formula scopuri, îi voi sprijini să aplice instrumente de antrenament inteligent pentru a progresa în cadrul abilităților. (Baza acestei viziuni se regăsește în studiile realizate de Angela Duckworth și Anders Ericsson)

Beneficii:

Identificarea unui obiectiv și crearea unui plan de acțiune coerent care se regăsește în rezultate. Munca efectivă la un proiect care să crească pe de o parte calitatea propriei vieți, pe de altă parte să aducă o contribuție în comunitate. Creșterea încrederii în sine datorită unui progres măsurabil (da, POT)

Mentori:

Liliana Hadji psiholog, trainer, mămica lui Thomas, cu un doctorat în Film, pasionată de tot ce înseamnă audiovizual și educația secolului 21.

Alina Linte psiholog, cu multiple pasiuni, fata cu părul mov, așa cum o știu copiii, și cu zâmbet plin de armonie. Suscită toate curiozitățile copiilor și fiecare atelier cu ea este o revelație.

Bibliografie:

Album Foto pe Facebook