Unii le numesc Școli de Vară. Alții Tabere Urbane. Noi le numim GrittyLabs. Și suntem la a patra ediție.

Cool the Present and Warm the Future. 

Cuprins:

 1. Intro
 2. Echipa
 3. Aspecte organizatorice
 4. Discount-uri
 5. Analiză oportunitate-cost. Valoarea pe care fiecare Lab aspiră să o creeze
 6. Calendar
 7. Care este structura unei zile?

Intro:

Ce este mintea? Sunt lucruri pe care le cunoaștem, datorită psihologiei și neuroștiințelor, datorită poeților și romancierilor, dar sunt semnificativ mai multe lucruri pe care nu le cunoaștem. Știm însă că, în mod sigur, mințile noastre sunt proiectate pentru a supraviețui, dar și pentru a construi ceea ce numim fericire.

Așa s-a născut Gritty Education, dintr-o dorință de a familiariza copiii cu acea parte a minții lor creatoare de bunătate, cea care diferențiază și cultivă tot ce este uman în noi. Experții din psihologia pozitivă, în fructe cu Martin Seligman, au numit-o #caracter. Caracterul este o colecție de trăsături pe care o persoană și le poate cultiva în mod deliberat. În această vară lansăm a patra ediție a Taberelor Urbane Gritty pe care le numim Labs. Fiecare Laborator este dedicat unei superputeri de #caracter și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming pentru a dezbate, reconstrui și valida idei despre o superputere. La finalul acestei călătorii, participantul va pleca cu idei noi despre propria minte și cu un set de atitudini și practici care să îi sprijine o versiune mai bună a propriei persoane, orientată către a impacta pozitiv vieților celor din jur cu calitățile sale.

Scopul este să creăm un program dinamic, în care îmbinăm atmosfera de vacanță cu învățarea experiențială, motivând copiii să își dorească să acceseze informații noi. Vom avea excursii, mentori-invitați, un set vast de jocuri și activități, o bibliotecă pentru copii și devide-uri tehnologice folosite în scopuri educaționale.


Echipa:

Laboratoarele sunt create și livrate de Liliana Hadji, Daniel Caravan și invitații lor (Alina Linte, Carmen Bîrlan, Daria Oprea, Ioana Constantin).

Liliana Hadji este psiholog, are un master și un doctorat în cinematografie, este mămica unui băiețel simpatic și acum 15 ani s-a îndrăgostit de educație. Co-fondator Gritty Education, dezvoltă programe de antrenament psihologic în școli și grădinițe, cu sportivi de performanță și colaborări TV.

Daniel Caravan este specialist IT, școlit în Danemarca și UK, pasionat de sport de performanță și antrenor de tenis pentru copii, a revenit în țară pentru a contribui la dezvoltarea educației, alăturându-se Gritty Education pentru a completa resursa tehnologică și a da ce este mai bun când vine vorba de a folosi tehnologia în educație.

CV-uri:


Aspecte organizatorice:

 • Trainerii sunt prietenoși și îi recomandă abilități excepționale
 • Sunt invitați copii între 5 și 12 ani
 • Număr de locuri: maxim 10 pentru fiecare Lab
 • Vor lucra în 3 grupuri paralel: 5-7 ani, 8-10 și 11-12 ani
 • Program: Luni-Vineri 9.00-18.00
 • Investiția pentru un Lab: 900 lei
 • Locație: Gritty Hub, Bd Unirii 15, bl 3, sc 1, et 2, ap 6 și Parcurile din apropiere pentru camping

Discounturi:

Achitarea avansului de 100 lei până pe 1 Iunie va oferi avantajul unui discount de 10% (810 lei lei). Avansul este nereturnabil, dar poate fi transferabil ca plată pentru alte servicii ale Hub-ului în perioada 15 Iunie-15 August 2019

Pentru frați, la fiecare a doua înscriere aplicăm un discount 10% (2 frați = 900 + 810 lei), dacă se achită avansul până pe 1 Iunie, se aplică adițional cei 10% (total: 810+720 lei)

Înscrierea la 2+1 Tabere oferă un discount de 20% la a treia înscriere (900+900+720 lei) + 10% la toate în cazul achitării avansului până pe 1 Iunie (total: 810+810+650 lei)

Vouchere pentru comunități specifice


Analiză oportunitate-cost. Valoarea pe care fiecare Lab aspiră să o creeze:

Activitățile vor lua forma proiectelor. Copiii vor fi încurajați să planifice o activitate, să acceseze resursele necesare, să se organizeze în echipă și să coopereze pentru a obține un rezultat.

Autonomia și inițiativa copiilor sunt încurajate. Laboratoarele se crează în timp real ținând cont de interesele copiilor și propunerile lor, aplicând ideea de personalizare a conținutului educațional. Important este ca activitățile să se desfășoare organic, iar mințile lor să fie deschise. Pentru că filosofia Gritty ține cont de specificul și nevoile grupului, este posibil să adaptăm proiectele pe parcurs, astfel încât să generăm o experiență cât mai aproape de nevoile autentice ale copiilor, iar ei să fie în poziția unor membri activi în defavoarea receptivității pasive.

Fiecare Laborator va avea o componentă tehnologică care va deveni instrument de a face procesul mai dinamic, expandat și mai aproape de limbajul copiilor în calea lor către cunoaștere. Ținem cont că ei sunt generația digital natives și vom pune la dispoziție elemente de programare, design, vom folosi aplicații educaționale și îi vom invita să descopere resursele infinite prin care tehnologia poate susține educația lor.

Pentru că mintea copiilor este flagilă, expertiza psihologică va face diferența. Părinții vor primi feedback la finalul fiecărei Tabere pe marginea conținuturilor mentale antrenate, progresul acestora și recomandări. Va fi folosit și un instrument de evaluare a trăsăturilor de caracter. În plus, va exista un email la finalul fiecărei zile cu activitățile și fotografii.

Există o bibliografie serioasă în spatele fiecărui construct psihologic despre care se va vorbi în Laboratoare. Părinții vor avea acces la ea.


Calendar:

17-21 Iunie  GratitudeLab – un Laborator despre abundența pe care o aduce tehnologia în viețile noastre. Vom descoperi împreună valurile inovației: AI (Artificial Intelligence), VR (Virtual Reality), AR (Augumented Reality), Deep Learning etc care vor transforma viețile noastre. Este lumea din care copiii noștri vor face parte. Deci să-i pregătim ☺! În contrast, vom da un moment profund de atenție realității așa cum ne-o prezintă Terra, proiectată milioane de ani. Vom pune sub lupă un fir de iarbă, o rază matinală de lumină, o furnică sau o aromă de busuioc. Vom medita. Vom învăța să oprim timpul, pentru a aprofunda trăirea prezentului. Așa vom creea echilibru între timpul dedicat interacțiunii cu tehnologia și pauzele pline de soare și verdeață. 

Înscriere

24-28 Iunie GrittyLab – Ați vizitat Hollywood Boulevard? Pe Hall of Fame stele încrustate creează admirație și uimire. Stelele sunt dedicate, cu numele clar inscripționat, acelor personalități deosebite a căror efort, perseverență și dedicare au făcut lumea un loc mai bun. Acesta este un Lab în care vom face o călătorie în viitor, iar copiii își vor proiecta aspirațiile care niște scenariști: definind scopuri și lucrând la un plan de acțiune. Grit este o superputere covârșitoare și antrenarea ei îi va ajuta pe participanți să își formuleze scopuri inteligente și să se împrietenească cu efortul.

Înscriere

1-5 Iulie  ControLab –Autocontrolul este o superputere antrenabilă și asta e vestea bună! Activitățile la care vom apela vor fi contexte în care copiii se vor întâlni cu situații care necesită autocontrol: sesiuni de gătit, experimentul bezelei, posturi yoga, public speaking și se vor antrena să își rafineze propria abilitate mentală de a se controla. Ne va fi de mare ajutor telecomanda autocontrolului și o vom folosi cu grijă pentru că autocontrolul este ca un mușchi care, folosit excesiv, obosește.

Înscriere

8-12 Iulie  CuriousityLab – În acest Lab pregătim o agendă largă de experimente. De la cele psihologice, până la cele care presupun puțină chimie sau tehnologie. A avea o minte deschisă, receptivă, investigatoare este o miză dezirabilă. Unul din proiecte va primi o atenție specială: Fake News. Vom pregăti multe, foarte multe întrebări și dileme din aria articolelor media. Creând acest context, le vom cultiva scepticismul sănătos și instrumente de măsurare a credibilității informațiilor la care avem acces.

Înscriere

15-19 Iulie  SociaLab – Inteligența Socială este o trăsătură de caracter demnă de comparația unei comori care ar putea elibera de grija zilei de mâine națiuni întregi. Felul în care oamenii se conectează, comunică, creează echipe în jurul unei misiuni, reușesc să coopereze și să abordeze cu grijă conflictele se reflectă în calitatea vieții tuturor comunităților. Vom antrena la copii abilități de debate, folosirea vocabularului emoțional și tehnici de negociere.

Înscriere

22-26 Iulie  OptimismLab – A fi optimist este mai mult decât a crede tare, tare că totul se termină cu bine. Optimismul este atunci când îți construiești succesul, nu atunci când îl aștepți, rugând spiridușii să îți îndeplinească dorința. Nu există instrument mai bun de a observa personajele optimiste decât filmele. În acest sens vom viziona o filmografie atent selectată de scurt și lungmetraje și vom diseca acțiunile care au în spate un autentic mod de a gândi optimist. Ba mai mult, vom deveni și noi oameni de cinema și vom realiza un documentar/film de acțiune pe acest subiect.

Înscriere

29 Iulie-2 August  EnthusiasmLab – Realizările importante solicită un tip de inspirație deosebit. Poți avea o idee sclipitoare, dar dacă vorbești despre ea plat și lipsit de viață, audiența va rata potențialul ideii. Mai interesant decât atât este că entuziasmul și verva sunt o caracteristică nu doar mentală, ci și fizică. Iar mișcarea contribuie în acest sens. Activitățile din acest Lab vor fi orientate în zona de teatru, public speaking, debate și mișcare inteligentă și copiii vor avea șansa să își antreneze voci

le interioare într-un fel carismatic și cuceritor 🙂

Înscriere

5-9 August MindsetLab – Vom încheia călătoria Laboratoarelor cu o dedicație specială pentru mințile noastre: flexibilitatea. Există un mindset fix și un mindset de creștere (conform cercetătoarei Carol Dweck). Dacă primul este caracteristic persoanelor care cred că virtuțile cuiva sunt înnăscute, mindsetul de creștere este despre puterea de a ne autocultiva trăsăturile dezirabile. La baza acestei afirmații stă neuroplasticitatea, secretul neuronilor de a crea conexiuni permanente. Laboratorul va crea oportunități de a antrena propriul mindset de creștere, de a diferenția cum gândesc persoane posesoare a acestor tipuri de mindset, vom crea design experimental pentru a le testa și mai ales, copiii își vor personaliza strategii specifice pentru lista lor de calități dezvoltabile.

Înscriere

Care este structura unei zile?

09.00 – Întâmpinare – dialog liber, socializare. Acces la cărți și planșe. Mindmap-ul Laboratorului. Auto-organizare gustarea de dimineață (fructe de sezon, variație de nuci, semințe sau unt din acestea)

09.30–11.30 – Activități de antrenament fun al #Caracterului

12.00-13.00 – Pauza de masă la Eats, restaurantul din zonă, cu autoservire. Meniul poate fi consultat pe site-ul lor www.eats.ro

13.00-14.00 – Pauza de odihnă creativă, outdoor

14.00-16.00 – Activități de  antrenament al #Caracterului

16.00-16.30 – Gustare

16.30-18.00 – Jocuri creative/jocuri mentale/lucru individual/boardgames

* Ori de câte ori vremea va fi potrivită, vom face camping în Parcurile Izvor, Tribunalului, Cișmigiu sau Unirii

** Copiii pot fi aduși în Lab în intervalul 9.00-9.30 și pot fi luați acasă în intervalul 17:30-18:00

În pauze, în funcție de nevoile grupului vom jocuri de energizare (ritmice vs relaxante), meditație, respirație, interiozare, calmarea impulsului, povești, animații, mingi, muzică etc

Ziua se încheie cu un brief (retrospectiva inversă, din aproape în aproape derulare înapoi) și o prezentare succintă a activităților de a doua zi.

 


Ne puteți contacta direct pe: 0736 432 581