Lumea este un loc în care locuiești TU și o mulțime de alți oameni. Ce părere ai, merită ca acești oameni să fie în relații normale? Să poată să-și vorbească în mod ecologic, adică fără a se răni sau a se tensiona? Merită să își negocieze dorințele și să poată vorbi deschis despre ceea ce simt? Tu e-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în mintea unei persoane? Dacă ai vizionat animația care a luat Oscarul Întors pe Dos, ai putut întredeschide puțin ușa minții lui Riley. În interior locuiesc emoțiile și o serie de lucruri pe care merită să le cunoști, pentru că mintea ta este construită la fel. În această tabără ne vom distra cu emoțiile-personaje, ca la teatru. Emoțiile sunt uneori explozive, asemănătoare cu senzațiile pe care le poți avea într-un AquaParc sau DisneyLand.  Vino să le afli lumea, într-o tabără plină de distracție!

Obiective:

 • Identificarea clară a emoțiilor interioare și folosirea unui vocabular în acest sens. Mă simt…ca un vulcan care erupe
 • Clarificarea graniței între a avea emoții ca trăiri naturale și comportamente reactive care pot emerge în urma emoțiilor. De ex: A recunoaște că mă simt iritată la culme când refuzi să faci jocul pe care l-am propus este diferit de a impune o inițitivă doar că așa vreau eu
 • Conștientizarea nevoilor personale și exprimarea unor mesaje clare, de tip alianță și negociere, în care alții pot contribui la împlinirea acelor nevoi. Nimeni nu este obligat să o facă! Dar poate alege să o facă.
 • Înțelegerea importanței cooperării și faptul că lucrurile frumoase se realizează în echipă. Respectând rolul fiecăruia.
 • Conflictele noastre de toate zilele. Război și pace. Cum aducem pacea și liniștea în relații?! Bonus: a te certa este o știință ? Există specialiști de top care ne învață cum.

Proiectele taberei 

Ziua 1 Dacă există IQ, la ce ne mai folosește și IS?

 • Character Puzzle Game
 • De ce ești aici. Așteptări îndrăznețe
 • Câteva animații despre efectele refuzului de a coopera. Povești animate cu haz, dar mai ales înțelepciune
 • Emoțiile sunt procesate de creier?
 • Noțiuni clarificatoare ce este Inteligența Socială, un soft indispensabil în relații
 • Vizionarea animației Întors pe dos (Inside Out)

Ziua 2 Personajele din Inside Out

 • Jocuri de rol pornind de la o serie de situații de viață reale ajutându-ne de figurinele personajelor din Inside Out
 • Jocuri antrenante pentru exersarea vocabularului emoțional
 • Modelăm versiunea personală a lui Joy

Ziua 3  Nevoile personale

 • Jurnalul cu nevoi – lucru individual, asistat de traineri
 • Studii de caz și insight-uri de grup
 • Joc: Pentru că nimeni nu ne citește gândurile…

Ziua 4 Tainele negocierii

 • Joc: Win-win
 • Joc: Prima ofertă
 • Joc: Care este stilul tău de negociere, între cooperant și competitiv
 • Studii de caz pornind de la scenarii animate. Dialog în echipe și postere creative de tip incubator de idei

Ziua 5 Discursuri argumentate

 • Exersare cum să transmiți inspirațional o idee
 • Un pic din știința discursurilor de la TED
 • Lucru pe o idee a fiecărui participant – mentorat și pitch
 • Ideea poate fi transformată într-un proiect! Motivarea participanților în acest sens

Întrebări frecvente de la părinți:

Care este costul unei Tabere și dacă la acest tarif se aplică facilități? Înscrierea într-o tabără – incluzând: 2 facilitatori (psihologic acreditați), masa de prânz la Restaurantul Buffet și gustările de fructe/legume, deplasarea spre destinații din oraș, materialele de lucru, sesiunea foto pentru albumul de amintiri, diplome –   este 600 lei.

În ce fel de va dezvolta copilul meu în urma participării în tabără? Gritty în versiunea Tabere Urbane de Dezvoltare Personală se regăsește în opt tabere de vară unicat în care copiii își antrenează în mod colorat, răcoritor și distractiv #Caracterul. Caracterul este un set de soft-uri mentale care pot crește nivelul de excelență și fericire al copiilor.

Vârsta: Dedicăm tabăra școlarilor în vârstă de 6-12 ani. Putem face și excepții cu copii de 5 ani, dacă sunt suficient de dezvoltați cognitiv și copii mai mari, dacă vor să își asume mici responsabilități, ceva mai mari decât membrii de 6-12 ani.

Numărul de copii: 8-12 copii, accentul se va pune pe lucrul individual asistat (un trainer la 4-5 copii) și pe jocuri de echipă.

Care este structura unei zile:

08.00-9.00 – Întâmpinare – dialog liber, socializare. Acces la cărți și planșe. Mindmap-ul Taberei

9.00-09.30 – Auto-organizare gustarea de dinineață (fructe de sezon, nuci variate) – copiii pun și strâng masa – încurajăm automia

09.30–11.30 – Activități de antrenament fun al #Caracterului

12.00-13.00 – Pauza de masă

13.00-14.00 – Pauza de odihnă creativă, outdoor

14.00-16.00 – Activități de  antrenament al #Caracterului

16.00-16.30 – Gustarea de fructe

16.30-18.00 – Jocuri creative/jocuri mentale/lucru individual/board-games.

*Copiii pot fi aduși în Tabără în intervalul 8.00-9.00 și pot fi luați acasă în intervalul 17:00-18:00

În pauze, în funcție de nevoile grupului vom jocuri de energizare (ritmice vs relaxante), meditație, respirație, interiozare, calmarea impulsului, povești, animații, mingi, muzică etc

Ziua se încheie cu un brief (retrospectiva inversă, din aproape în aproape derulare înapoi) și o prezentare succintă a activităților de a doua zi.

In prima zi de intercunoastere a participantilor Taberei, ne cream un nume al grupului/echipei si logo/steag (iar pe diploma de participare va avea si numele și logo-ul echipei din care a facut parte copilul)

Unele activități pot suferi modificări, pentru că filosofia Gritty ține cont de specificul și nevoile grupului și este posibil să adaptăm proiectele pe parcurs, astfel încât să generăm o experiență cât mai aproape de nevoile autentice ale copiilor.

Formular de înscriere Tabere Urbane Gritty ediția 2.0 (vara 2017)

Va rugam sa aveti in vedere:

 • Pentru fratele copilului înscris, dacă e cazul, se completează un nou formular
 • Costul de 600 lei include: masa de prânz și gustările, transport la destinațiile din program, materialele de lucru, un album cu cele mai frumoase momente
 • Pentru rezervarea locului este necesar achitarea unui avans de 150 lei în contul Gritty RO 09 INGB 0000 9999 0435 5176 cu mențiunea "donație"
 • Există optiunea înscrierii per zi, daca participantul nu poate veni la toate cel 5 zile (costul este 150 lei/zi). În această situație, recomandăm înscrierea la mai multe zile consecutive pentru o experiență cât mai completă și un flow al antrenamentului copiilor ca grup și dinamică.


Tabăra de Good Looking (26-30 iunie) - Antrenăm Grit-ulTabăra de Cool Cooking (3-7 iulie) - Antrenăm AutocontrolulTabăra de Cinema (10-14 iulie) - Antrenăm OptimismulTabăra de Energie și Grădinărit (24-28 iulie) - Antrenăm EntuziasmulTabăra de Experimente (31 iulie - 4 august) - Antrenăm CuriozitateaTabăra de Cadouri (14-18 august) - Antrenăm RecunoștințaTabăra de Inside Out în Acțiune (21-25 august) - Antrenăm Inteligența SocialăTabăra Alpiniștilor (28 august - 1 septembrie) - Antrenăm Mindset-ul de Creștere (Growth Mindset)


Achit 150 lei avans, restul în prima zi a TabereiAchit integral in avans

Asociația Gritty Education
Cont bancar (IBAN): RO 09 INGB 0000 9999 0435 5176
(menționați la destinația plății: donație)Din culisele Taberelor trecute