Ți-ai dorit vreodată să ai luxul de a învăța cu ușurință? Știm, uneori ne-am dori să memorăm ca prin magie. Noi, însă, nu-ți putem oferi o tehnică miraculoasă pentru asta. Nici nu credem că există. În schimb, îți punem la îndemână tehnici confirmate științific pentru a-ți folosi memoria în cel mai eficient mod cu putință. Dacă ești curios, vino alături de noi să construim o hartă a memoriei  în care informațiile prind sens și îți întâmpină nevoile! Drumul va fi presărat atât cu indicii, cât și cu provocări! Te încumeți?

La ce te ajută Atelierul Memorie de Lux?

 • Să cunoști mai bine felul în care studiezi și să folosești asta ca pe un atu.
 • Să aflii lucruri atestate științific despre memorie și să ai ocazia de a le pune în practică.
 • Să descoperi principii și metode care fac învățarea să devină mai ușoară pentru tine.
 • Să înveți alături de cei de vârsta ta, valorificându-ți experiența.
 • Să te distrezi aflând lucruri surprinzătoare despre memoria umană.
 • Să dobândești luxul de a avea încredere în memoria ta!

Câteva indicii prețioase de pe harta Atelierului:

 1. Intercunoaștere: Tu cum înveți? Sesiune interactivă de explorare a modului personal de a studia. Autocunoașterea ca punct de plecare și ghid de călătorie. Asumarea provocării de a aplica descoperirile de la curs în viața cotidiană. Așteptări și obiective.
 2. Stilul de învățare: chestionar + discuție despre stiluri.
 3. Mecanismul uitării: o provocare a memoriei – Cum să o depășim? (după cercetările lui Ebbinghaus) + Sesiune interactivă de discuții pe tema Nu există succes precum eșecul ­– experiența mea cu uitarea.
 4. Mythbusters – varianta psiho: Miturile memoriei.
 5. Repetitio mater studiorum est – dovezi științifice pentru vorbe străvechi;
 6. Principiile memoriei: folosește-le în favoarea ta!
 7. Metode eficiente de învățare: instrumente ale cunoașterii demne de așezat în penar
 8. Lucruri suprinzătoare despre memorie.
 9. Stil de viață pentru studioși: când corpul ajută mintea (include o gustare sănătoasă, în spiritul cursului).
 10. Din culisele neuronale ale memorie: inteligență artificială vs. inteligență umană – o bătălie consacrată (Meciul dintre campionul mondial la șah Gary Kasparov și Deep Blue, o formă de inteligență artificială marca IBM)
 11. Sesiune de feedback: Conexiune obiective-rezultate. Împărtășirea experienței.

Cost/Beneficii:

Experiența acestui Atelier te va ajuta:

 • Să te autocunoști și să descoperi tehnicile potrivite stilului tau de a învăța
 • Să transformi învățarea într-un gest natural al minții tale, prin metode probate științific, care se pliază pe modul de funcționare al memoriei.
 • Să cunoști persoane care au obiective cu tine și să transformați o provocare individuală într-o muncă de echipă, unde totul e mai ușor împreună.
 • Să explorezi culisele neuronale ale memoriei și să aflii lucruri surprinzătoare despre memoria umană.

Credem că, dupa ce vei participa la acest Atelier, vei avea parte de următoarele beneficii:

 • Îți va fi mult mai ușor să înveți pentru teste/teze/examene, iar notele tale se vor îmbunătăți dacă aplici constant tehnicile învățate.
 • Îți vei întări încrederea în abilitatea ta de a memora și, automat, încrederea în sine.
 • Vei ști exact de unde și cum să începi să înveți un material stufos.
 • Îți vei valorifica propriul stil de a învăța.

Mentori:

Alina Linte Psiholog,  fata cu părul mov, așa cum o știu copiii, și cu zâmbet plin de armonie. Suscită toate curiozitățile copiilor și fiecare atelier cu ea este o revelație. Iar când vine vorba de memorie, creativitatea este punctul ei forte!

Ioana Olărașu Înainte de a fi psiholog, a fost jucătoare de șah vreme de 12 ani, dar și o elevă conștiincioasă. Studiind psihologia, a descoperit multe informații despre memorie și învățare pe care le-ar fi dorit să le cunoască de mică. Acum, și-a propus să le împărtășească pentru ca voi, cei care veți cuteza să porniți în această călătorie, să aveți parte de toate cheile reușitei în învățare. Vă invită cu drag să porniți împreună în aventura memorării inteligente.

 

Înscriere la Modul:

Formular de inscriere

Dorim să ne conectăm mai bine cu nevoile de dezvoltare ale copiilor. Pentru că știm că ne intersectăm cu o generație extrem de dinamică, ageră, nonconformistă și cu un înalt potențial. Așa că noi, facilitatorii, mai întâi am stat de vorbă cu copiii, le-am aflat interesele, apoi ne-am pregătit solid apelând la literatură science și, adunând ingredientele necesare, condimentându-le cu #caracter, am gătit la foc încet 12 Ateliere. Fiecare Atelier are un format de 4 sesiuni, cu frecvență săptămânală, consecutive, în Weekend și se potrivește de minune copiilor de 6-12 ani.