Playdate eMotions pentru copii între 4 și 6 ani

A exprima propriile emoții și a descifra emoțiile celor din jur sunt părți ale Inteligenței Sociale, trăsătură de caracter relevantă în contextul succesului adademic, în care relațiile contează. Simpatizezi, simți respingere/antipatie sau ești neutru față de cineva din grup. E ceva natural care vine din interiorul tău, e un conținut din mintea ta. E ok să simți antipatie, dar nu este în regulă să acționezi într-un mod în care să rănească sau să deterioreze încrederea unui coleg.

Deci vom lucra pe atitudini, comportamente și vocabular ecologic, pentru cei care pot simți nevoia să atace un coleg, dar vom găsi împreună și soluții de comunicare și protecție pentru cei care pot primi un atac, dar încă nu au intrumente de a se apăra. Am observat că acești copii, deși nu arată, suferă în interiorul lor foarte mult. Iar de cele mai multe ori nici nu vorbesc despre rănile lor interioare.

Nu putem rata și ceva despre biochimia emoțiilor, despre sensul evoluționist al fiecărei emoții și despre cum acestea ne ajută sau ne împiedică în viețile noastre actuale, conducând lucrurile către bullying, separare, izolare și frici iraționale.  Copiii au șansa să se dezvolte mai bine, integrându-și emoțiile în relațiile lor, exprimându-le mai bine la ei și recunoscându-le cu mai mult succes la cei din jur. Așa că vom accesa vocabularul emoțional, îl vom exersa în situații jucăușe și vom dezvolta o capacitate de mind reading apelând la diverse materiale video (pentru a observa microexpresiile) care ne vor sprijini antrenamentul de recunoaștere a emoțiilor subtile.

Date organizatorice:

  • Participă copii care au 4-6 ani. Nr locuri: 4-8
  • Traineri: Liliana Hadji și Andreea Romanescu
  • 27 Noiembrie 2022, 11 Decembrie 2022, 18 Decembrie 2022, 22 ianuarie 2023 și 29 ianuarie 2023
  • Costul fiecărei sesiuni este 200 lei/sesiune copil. Pentru al doilea copil al familiei se aplică 10% discount.

Înscriere Ateliere Gritty