Tabere Urbane în Vacanța de Paște 22-26 Aprilie

Tehnologie și #caracter

Ultima Tabără urbană la #GrittyHub a avut o atmosferă care se pliază exact pe mediul de învățare pe care îl visez pentru copii: grupul a cooperat grozav, am avut echilibru între momentele de Aha!, research și joacă, copiii au fost calmi și focalizați, cu umor și ștrengăreală inteligentă. Fiecare a lucrat la proiectul său și a cerut resurse când a avut nevoie, ca trainer am putut să am o dinamică excelentă cu colegii mei și fiecare și-a făcut treaba pe bucățica lui, bucurându-ne de pauze de respiro. Am integrat în același spațiu subiectele tehnologiei cu caracterul și am pus imediat în aplicare momentele din ambele. Am avut VR, scrisori de recunoștință, marshmallow test, istoria computerului, povestea lui Bill Gates și altele. Și pentru că ne-a ieșit atât de bine, o mai vrem! #again #TabărăUrbană #caractech #echilibru
Albumul Foto al Taberei similare din Februarie

Așa că ne-am pus pe treabă și facem continuarea:
Copiii au nevoie să se orienteze în spațiul infinit al posibilităților tehnologice, iar cei care vor începe să stăpânească instrumente tech, vor avea un avans competitiv pe măsură ce vieților lor vor deveni tot mai complexe.

Arhitectura mediului se schimbă și de asta e responsabil progresul tehnologic. Zi de zi apar tot mai multe device-uri, aplicații, produse tehnologice inovative și acestea se impregnează, devenind din ce în ce mai indispensabile în modul în care ne trăim viețile și accesăm soluții la probleme.

Așa că de data aceasta Tabăra Urbană la GrittyHub se va focaliza pe progresul tehnologic și harta la care lumea a ajuns în acest domeniu. Dar partea cea mai interesantă, este că activitățile din aria tehnologiei vor fi combinate cu activități de dezvoltare personală și vocațională și #caracter.

De data aceasta Tabăra are tema “Baze de date”. Dezvoltarea caracterului se va focaliza pe abilitățile mentale cum sunt: autocontrolul, perseverența, recunoștința și inteligența socială. Tematica Baze de Date se va desfășura după următorul program:

Luni – Introducere a ideii de bază de date. Ce înseamnă, ce istoric are, cum s-a dezvoltat
Marți – Utilitatea bazelor de date. La ce ne pot ajuta, ce tipuri de baze de date există și explicații despre avantajele și dezavantajele ficarui tip
Miercuri – Familiarizarea cu interfața bazei de date accesibilă din browser “SodaDB”. Prima zi în care cei mici vor crea liste și tabele cu diferite informații în ideea de a eficientiza o posibilă căutare într-o listă digitală.
Joi – Aprofundarea informațiilor aflate în primele 3 zile și aplicarea lor cu o complexitate ridicată în SodaDB și o scurtă introducere în comenzile de tip “Querry”.
Vineri – Recapitulare și explicații/exerciții menite să clarifice elementele mai complicate cu care ne-am confruntat în primele 4 zile.

Traineri:
Liliana Hadji – Psiholog cu 15 ani de experiență, gata oricând pentru noi provocări. Expertă în media, va livra atelierele de dezvoltare personală și descoperirea trăsăturilor de caracter.
Caravan Daniel – Absolvent al unei universități de programare din Danemarca, va livra conținutul legat de programare și baze de date.
Alină Linte – Psiholog foarte priceput în interacțiunea cu cei mici, va coordona momentele de boardgames, proiecte de muncă în echipă și activitățile în aer liber.

Formular de Înscriere


Gândirea critică

Este o idee nouă pe care o introducem în tematica GrittyHub. Preocuparea pentru scepticismul sănătos și gândire critică reprezintă statementul nostru pentru a rămâne conectați cu nevoile lumii moderne.
Vom petrece împreună 5 zile în care o să descoperim cum au apărut știrile false și în ce fel ne pot influența gândirea în cazul în care nu le putem depista atunci când le întâlnim. În această tabără vom începe prin a arunca o privire în trecut, atunci când știrile abia apăreau și lipsa tipografiei le împiedica să se răspândească într-un ritm alert. Vom afla cum a declanșat tipărirea ușoară și rapidă a ziarelor o explozie de știri false, menite să dezinformeze sau să atragă atenția cititorilor.
Participanții vor continua prin a analiza știrile false din prezent, sub formă de informație digitală. Vom încerca să ne dăm seama cum internetul a schimbat drastic viteza cu care se pot împrăștia ideile, apoi o să întâmpinăm o provocare foarte complicată, sub forma unei întrebări: Cum ar putea să arate știrile false peste 100 de ani și în ce moduri ar putea să fie ele folosite, luând în considerare capacitățile tehnologice din viitor?
În cele 5 zile de tabără vom încerca să găsim un răspuns la această întrebare, în timp ce ne vom îmbunătăți înțelegerea acestor știri false cu care ne întâlnim din ce în ce mai des. Copiii vor crea și ei știri.
Recomandăm participarea copiilor de 8+

Traineri: Daniel Caravan, Daria Constantin

Formular de Înscriere


G#craft

Proiectul lui Carmen capătă contur. Copăcei din pietre semiprețioase, coșulețe de paște, ouă decorate, puișori și alte năzdrăvănii vin ca un prilej îndrăzneț pentru copiii pasionați de meșteșug. Planul Taberei va fi creat în prima zi a Taberei: Carmen le va oferi o serie de idei, iar ei vor alege în ce ordine le vor crea. Pentru că vremea bună ține cu noi, copiii vor lucra pe covorașe și afară, bucurându-se de adierea suavă a razelor și aroma frunzelor proaspete. În timp ce vor munci cu zel, vor putea asculta muzică sau purta conversații lejere. E posibil să simtă nevoia de a crea proiecte în echipă, ceea ce e cu atât mai apreciat în Hub. Unele din lucrări vor fi donate de Hub Spitalului Oncologic, secțiunea Copii, cu scopul de a dărui din bunătatea lor celor care au nevoie de puțină culoare în viața lor.

Pot participa copii de 5+
Trainer: Carmen Bîrlan

Formular de Înscriere


Program Tabere: Luni-Vineri 9.00-18.00

Investiția pentru tabăra de 5 zile este de 850 de RON. Include costul materialelor, masa de prânz și gustările. În cazul în care se preferă participarea în anumite zile se achită 200 RON/zi.
Locația: Bd Unirii 15, bl 3, sc 1, et 2, ap 6 și parcurile din apropiere.