Curaj

Deși este greu de măsurat, este direct proporțional cu nivelul de Grit. Specific, abilitatea de a face față fricii de eșec este imperativă și este un predictor al succesului. Cei care au nivel crescut de Grit nu sunt înfricoșați de pierderi, ci le îmbrățisează ca parte a procesului.

Conștiinciozitate – orientat spre rezultate versus dependent

Potrivit Angelei Duckworth, dintre cele cinci trăsături de personalitate (deschidere, conștinciozitate extraversie, agreabilitate și nevrotism) conștiinciozitatea este cea mai apropiată de Grit. Persoanele care sunt orientate spre rezultate vor lucra mult, se vor strădui să facă o treabă bună și își vor termina task-urile, pe când o persoană dependentă este mult mai controlată și convențională.

Obiective pe termen lung și rezistență: a merge mai departe

Duckworth scrie: ,,Realizările sunt produsul talentului și al efortului, funcția recentă a intensității, a direcției și a duratei efortului unei persoane spre un obiectiv pe termen lung’’.

Reziliența: Optimism, Încredere și Creativitate

În cartea lui Zolli Reziliența, de ce lucrurile vin înapoi, el definește reziliența ca fiind ,,abilitatea oamenilor, comunităților și ale sistemelor de a menține scopul lor fundamental și integritatea în șocuri neprevăzute și în surprize’’. Pentru el, reziliența este o combinație dinamică de optimism+creativitate+încredere.

Excelență versus Perfecțiune

În general, oamenii cu Grit nu caută perfecțiunea, dar în schimb tind către excelență. Excelența este o atitudine, mult mai iertătoare, în acceptare , îmbrățisând eșecurile, pe când perfecțiunea este o atitudine neiertătoare, inflexibilă, în principiu fiind percepția altcuiva despre un ideal.

Autor: Diana Inaiche