Poate cunoșteți vorba aceea ce spune că ești ceea ce mămânci. Dacă ești tânăr, încă habar-n-ai ce vrea să zică, dar dacă ai trecut binișor de 30 de ani, începi să pricepi.  Și asta nu ar fi nimic dacă ceea ce considerăm a fi hrană nu ne-ar afecta sănătatea și felul în care arătăm.

Vă întrebați poate de ce ne-ar frământa pe noi, la GrittyHub, o asemenea problemă. Răspunsul este simplu: cu cât mai devreme vor înțelege copiii rolul alimentelor în viața lor, cu atât vor fi adulți mai sănătoși, deci mai fericiți.

În Tabăra de Cool Cooking, educația alimentară ocupă un loc important, așa că l-am invitat pe Andrei, inițiatorul conceptului Catering Sănătos, să ne vorbească despre bucătăria lui, dar mai ales să ne gătească o gustare potrivită copiilor.

Am trăit cu toții o experiență frumoasă: am amestecat în robotul de bucătărie alune crude, cereale, biscuiți, nucă de cocos, semințe crude de floarea soarelui și banane. Am format apoi bombonele pe care le-am asezat în forme plisate, speciale. Am topit ciocolată și am pictat fiecare bomboană. Apoi le-am lăsat la frigider câteva minute. Asta a fost partea cea mai grea. Ceea ce a urmat a fost delicios: am devorat toate bomboanele, cu bucuria împlinirii pe care o simți când știi că ai fost parte la crearea unui lucru apreciat.

Andrei a fost nevoit să plece înainte de degustarea bunătăților pe care ne-a învățat să le gătim, așa că se tot întreba dacă ne-au placut sau  nu. Ne pare rău că nu am putut surprinde și în fotografii cum s-au lansat artificiile din cerul gurii când am gustat din minunatele bomboane! Mulțumim Andrei! Mulțumim Catering Sănătos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *