Dragi Părinți,

Ne-am propus să punem la dispoziție un serviciu educațional inedit dedicat școlarilor: Changers. Homework & Knowledge Edition. Sub formula unui program de before & after school. Deschidem înscrierile pentru anul academic 2021-2022.

Aliniindu-ne cu cele mai noi abordări educaționale, având în vedere că educăm un viitor cetățean al secolului XXI, reprezentant al generației Alphas, într-o lume a cărei dinamică de schimbări este galopantă, am creat un program complementar școlii. Ținem cont de metacompetențele considerate de specialiști relevante în următorii 30 ani: gândirea flexibilă, atenția, inteligența tehnologică, practică și creativă, abilitățile de negociere, dezvoltarea morală și felul/viteza cu care iau decizii. Și mai ales GRIT.

Grit înseamnă o super metacompetență, o superputere, o trăsătură de caracter remarcabilă pe care o vom cultiva de-a lungul întregului program, ca pe un fir roșu. Angela Duckworth este creatoarea conceptului și ea este cea care ne-a inspirat să creăm Gritty Hub în 2014. Grit este o combinație unică între pasiune și perseverență. Combinație care a dat strălucire tuturor personalităților. Înseamnă a descoperi sau a alege ceva ce iubești (vocație) și a educa o forță interioară dată de perseverență, reziliență și etica muncii.  

Vrem să creăm un mediu în care trăsăturile de caracter, în frunte cu Grit-ul (pe care le mai numim superputeri) care în mod special au impact în succesul academic – Autocontrol, Optimism, Curiozitate, Inteligență Socială, Entuziasm, Growth Mindset și Recunoștință – să fie cultivate și încurajate, dând astfel mai mult sens întregului proces educativ. Suntem extrem de receptivi în a afla nevoile părinților și ale copiilor (care între noi fie vorba, pot fi opuse), ne dorim să setăm cât mai clar obiectivele de început, să evoluăm împreună și mai ales să personalizăm atât cât este posibil acest proces pentru fiecare familie.

Așa că elaborăm un program care să fie o resursă în mai multe direcții:

 • Realizarea propriu-zisă a temelor apelând la tehnici de memorie cu ajutorul învățătoarei și a unei echipe interdisciplinare. Dorim să fim un sprijin diferențiator în cea mai importantă responsabilitate a copiilor: educația lor, implicând temele, pasiunile, proiectele, relațiile și responsabilitatea pentru propria lor dezvoltare. Înțelegem că rolul temelor este să antreneze, să fixeze și să ajute la transferul cunoștințelor de la școală către viață. ;
 • Alternarea orelor de studiu cu ateliere de dezvoltare a atitudinilor și abilităților necesare unei învățări durabile;
 • Împletirea timpului de lucru individual cu colaborarea în echipă pe variate teme de studiu;
 • Pauze outdoor & cooking creativ;
 • Colaborarea copiilor în echipe în ideea de a le valorifica grit-ul (Muncește serios pentru ceea ce iubești) în cadrul unor proiecte practice;
 • Implicarea periodică a părinților în procesul personalizat al educației copilului lor, pentru a aduce mai multă coerență școală-acasă.

Echipa Changers este o echipă din oameni care apreciază educația bună și sunt educați la nivel internațional (Danemarca, SUA). În curând se vor alătura Învățătoare dedicate din cadrul școlilor din zonă.


După intervalul dedicat temelor, în stil serios și cu angajament, vom oferi în fiecare zi a săptămânii o tematică inedită și unică de activități de dezvoltare personală și vocațională sub forma unor proiecte efervescente unde își vor pune în valoare toate calitățile și vor întâlni provocări în cadrul cărora și le vor cultiva:

 • Luni – Tehnologie și Etica cu Daniel Caravan – creșterea capacității de orientare în spațiul uriaș al tehnologiei, accesând atât oportunitățile și avantajele, cât și riscurile sau dilemele etice.
 • MarțiAdaptive Mind cu Liliana Hadji – dezvoltare mentală în termenii trăsăturilor de caracter și meta-competențelor cu recuzită din trusele testate în GrittyHub. 
 • Miercuri – BioHacking cu Grațiela Huică – despre stil de viață și nevoile corpului pe care mediul confortului modern le încalcă cu regularitate, asta având efect asupra sănătății celulelor pe termen lung.
 • Joi – GreenCause cu Laura Borzea – un atelier pro natură, conștientizarea mediului înconjurător natural, viu și ecologia ca una din cele mai aride probleme ale secolului.
 • Vineri – Ghidul de Supraviețuire Urbană cu Camelia Simiz – explorări tip turist în orașul propriu și aplicații geografice, muzee, străzi interesante, evenimente urbane; Visit&Explore este un program dinamic și flexibil care ia în calcul posibilitățile de a vizita locuri și evenimente inedite în București, cu frecvență variabilă (bilunar sau lunar), profitând de timpul liber de teme de vineri. 

Zilnic vom asigura pauze outdoor, gândite ca promenade urbane, pe Aleea generoasă și verde din Bulevardul Unirii până la Biblioteca Națională și Râul Dâmbovița, cu supravegherea atentă a copiilor. Mersul este cel mai bun mijloc de a ne mișca sănătos și 10.000 pași/zi este recomandarea OMS 🙂

În funcție de înclinațiile și interesele copiilor, vom configura (contra cost) pentru grupuri de 8-12 copii module specifice (Limbi Străine, Inginerie și Robotică, Programare, Știință fun, Arte, Soroban, Educație financiară etc). Interpătrunse cu spiritul gritty 🙂


Locația: este gândită ca un HUB open space, cu decor minimalist și modern. Avem la dispoziție 269mp, un spațiu compartimentabil și modular, spațios, luminos, pe care îl putem decora pornind de la propunerile copiilor, creându-l cu ei pentru ei. Cu muzică ambientală, plante din abundență, spații creative și elemente de tehnologie (gândim și o sală imersivă, cu proiecții 360 grade).

Adresa: Clădirea Grawe, Str Vulturilor 98

În apropiere sunt Școlile 52, 56, 70, 71, 73 79, 80, 81, 84, 85, 87, 94, 97, Colegiul Național Matei Basarab, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri cărora ne adresăm ținând cont de proximitate, dar nu numai.


Masa de prânz copiilor va fi gătită la unul din Restaurantele din zonă, pe ideea proximității, pentru a beneficia de un prânz cald, proaspăt și care ține cont de preferințele copiilor, de alergii sau intoleranțe și de nutriția lor de calitate. Gustarea va fi rezultatul unei echipe de pasionați de gătit (inclusiv copiii) pe care o vom meșteri chiar în locația noastră, apelând la fructe și legume bio de sezon, biscuiți integrali, mix de nuci, lactate Artesana, checuri homemade etc.

Costuri:

  • Tuition Fee: 1300 lei/lună (include prezența unei Învățătoare autorizate la teme și tot programul de dezvoltare personală)
  • + Masă Prânz și Gustare (în funcție de numărul de prezențe și meniu). Max. 300 lei. Ce depășește, va fi din partea casei.
  • + Taxă de transport (opțional, dacă e cazul)
  • + Taxă de opționale (altele decât cele incluse, calculate la numărul de copii beneficiari.)

Vom crea cât mai multe Ateliere gratuite, livrate de voluntari extraordinari!

Vom aduce sponsorizări, donații, fonduri și resurse pentru a crea cel mai efervescent Hub pentru copii și adolescenți! Copilul Dvs va beneficia de toate acestea!


Analiză oportunitate-cost. Răspundem la întrebarea de ce abonamentul GrittyHub Changers este peste media de piață:

 • Este mai mult decât un program de tip before/after school. Initiativa aparține unui grup de psihologi care au validat deja toate conceptele și activitățile de mai sus din 2014. Asta înseamnă că scopul nostru nu este doar ca participanții să își facă temele și să aibă câteva opționale, ci este un program care integrează un plan personalizat de dezvoltare pentru fiecare copil.  Pe de o parte rezolvă eventualele probleme din underground (psihologic), pe de altă parte dezvoltă abilitățile copiilor pentru a-i duce către un next level personal. Va exista o monitorizare psihologică permanentă – ceea ce e, cu adevarat, inedit pe piata!
 • Monitorizarea psihologică va permite să economisiți banii pe care i-ați plăti pe sesiunile de consiliere și pe programele de parenting. Vom descoperi timpuriu înclinațiile copiilor și vom veni în fiecare etapă cu sugestii de dezvoltare cu ajutorul Character Card și alte instrumente psihologice. Vom pune accent pe cultivarea grit-ului fiecărui copil, ajutându-l să-și seteze resursele pentru a deveni cea mai bună versiune a sa. Este un program unic în România!
 • Știm că cea mai mare grijă ca părinți este ca școlarii să facă temele cu Doamna de la școală. De aceea, stați liniștiți – e foarte posibil ca exact Doamna de la școală să fie și cea de la after school (le invităm la noi). Și, chiar dacă nu e, expertul de la Hub știe exact ce trebuie să facă cu școlarul Dvs astfel încât nu doar să nu mai aveți grija temelor, ba să vă bucurați de progrese școlare îmbucurătoare.
 • O locație care inspiră și după care vor tânji copiii în vacanțe 🙂 !
 • Împletirea unor metodologii educaționale inspirate din Montessori, Waldorf, Step-by-Step, metodologiile daneze și finlandeze, combinate cu strategiile de cultivare ale trăsăturilor de caracter enumerate mai sus.
 • Încurajarea colaborării, iar competiția în contextul propriilor limite. Copiii au nevoie mai mult decât oricând să își dezvolte capacitatea ce cooperare, în viitor salturile mari fiind posibile datorită echipelor interdisciplinare.
 • Un raport echilibrat între flexibilitate și disciplină.
 • Apropiere facilitatori-copii.
 • Focus pe construirea unor relații umane de calitate.
 • Rapoarte lunare de evoluție al fiecărui copil.

Formular de Preînscriere


Reflecțiile facilitatorilor la conceptul de educație și metode

Ne dorim să oferim la Gritty Hub un cuib plăcut pentru copii după orele de școală, un loc altfel decât ceea ce există în peisajul românesc bucureștean la ora actuală la before/afterschool-urile de până acum.

Pentru că proiectul Gritty a pornit din dorința de a cultiva #caracterul, în orice activitate cu copiii, stimularea trăsăturilor de caracter rămâne de bază, atotprezentă.

Din perspectiva de psihologi, ne raportăm încontinuu dintr-o poziție de contact cu nevoile și stadiile de dezvoltare ale copilului. În același timp punem mare preț pe Provocare și țintim către a-l îndruma pe copil către următorul nivel de independență, responsabilitate și autonomie.

Tocmai de aceea, stilul de lucru cu temele școlare vrem să fie Autentic în direcția lucrului și Insight-ului individual și Original. Doar așa, pas cu pas, fiecare câstigă în mod real sentimentul autoeficacității și încrederea în sine, bazate pe efort real.

Intervalul dedicat temelor vrem să fie o provocare continuă de îmbunătățire și a ritmului propriu de lucru concentrat și cu miza reală câstig versus pierdere în zona de time-management. Învățătorul și facilitatorul vor fi acolo în toate momentele pentru a le reaminti aceste aspecte, pe lângă ajutorul dat în adâncirea ințelegerii lecțiilor școlare. Dar și pentru a crea un mediu exigent și serios.

Și dacă tot am ajuns la capitolul seriozitate, să vorbim puțin și despre Grit. Am amintit mai sus de #caracter, ei bine, Grit este trăsătura sau superputerea fundamentală pe care o cultivăm. Pentru cei care nu au citit alte texte de pe site, Grit este o combinație fercită între pasiune și perseverență, este mixtura care face diferența între cei care își realizează aspirațiile în viață și cei care rămân la un nivel mediocru legat de propriul potențial. Noi vom vorbi des cu copiii despre Grit-ul personal, iar săptămânal vom dezvolta proiectul Personalitatea Gritty, adică vom studia biografia unei personalități naționale sau internaționale, cu accent pe anii de început sau acolo unde a fost în fața celor mai multe obstacole. Miza este ca participanții să opereze cu lejeritate când e vorba de obstacole și să își fortifice propria reziliență.

Totodată, știm din experiența din ultimii 10 ani în preajma copiilor școlari, și de nevoia lor imperioasă pentru timp liber-liber, adică nestructurat. Din perspectiva acestei nevoi, îi vom ajuta să găsească calea de mijloc în primul rând ca atitudine interioară, între responsabilitățile de copii din ce în ce mai mari, mai autonomi și atitudinea creativă de a îmbina plăcerea și ludicitatea copilăriei cu învățarea experiențială, naturală.

La o adică, lucrurile pot fi mai simple decât par și, dacă tot trebuie să te ocupi de temele de la școală, de ce să nu o faci într-un mod fun, jucăus, îmbinând holistic idei din sfera proprie de interese. Și în plus să descoperi că poți învăța și singur, obținând momentele delicioase de "AHA!" pe care nu ți le poate oferi nimeni de-a gata.

Între momentele de studiu, se ivesc momentele de prânz și gustare, în care încurajăm desfășurarea autonomă a copiilor de a-și păstra spațiul preferat într-un mod organizat și îngrijit, onorându-se reciproc.

Pentru timpul liber-liber, nestructurat, Gritty votează în primul rând cu plimbările outdoor, chiar dacă vremea este mofturoasă cu noi - suntem ființe adaptabile și facem față provocărilor în mod înțelept (ne pregătim echipamentul de sezon, și schimburi if plan B is needed). Pentru pauzele de joc outdoor alegem varianta aleii de pe Bulevardul Unirii și excursiile recurente în spațiu verde.

Timpul liber, nestructurat este frate cu timpul de plictiseală, în sensul că există beneficii ascunse pentru ambele tipuri. Desigur, dezirabil copiilor este cel nestructurat - ei au aici ocazia perfectă să devină ei în modul lor creativ autentic, prin joc și interacțiune spontană.

Toți facilitatorii gritty au spirit mindful, rolul lor este sa îi observe și să îi lase să fie, intervenind doar dacă situația escaladează. În acest fel, ei au ocazia să se simta liberi cu adevărat, dar și să aplice ultimele achizitii psiho-sociale și psiho-comportamentale, fixându-le prin joc mult mai adânc în structura lor. Acest respiro paradoxal facilitează următoarele momente de efort cognitiv concentrat și provocări de a respecta limite și reguli.

In zilele cu timp extra, mizăm pe cât mai multe explorări și excursii, din aproape în aproape: parcul Unirii, aleea de lângă râul Dâmbovița, Biblioteca Națională, dar și plimbări în zona centrală, în stilul “turistului în propriul oras”. Psihologic vorbind, există atâtea și atâtea motive întemeiate pentru astfel de deplasări: contactul cu natura, anotimpul de “aici-și-acum” și oxigenarea creierului, motricitate variată, stimularea creierului cu noutate altfel decât noutatea găsită în lumea virtuală sau noutatea informațiilor scrise, dezvoltarea gândirii în spațiu, atenție la detalii și atenție perifericămindfullness în mijlocul junglei, expunerea la cultura urbană, în toată varietatea ei (arta și arhitectura, comportamente sociale observate, găsirea de soluții pe teren), pregătirea pentru viitoare momente de “descurcă-te singur”, cultivând prudența și minimalizarea riscurilor prin activarea environment awareness în stil “aici-și-acum”.

Prânzul. Încurajam copiii să își conștientizeze nevoile, să își descopere gusturile, dar să ia decizii potrivite pentru sine din punct de vedere nutrițional și al variației meniului de la o zi la alta, amintindu-le cele mai importante noțiuni de nutriție și de ultimele lor decizii culinare. Ne așteptăm ca acest context în sine să fie extrem de educativ la unul din cele mai fierbinți subiecte când vine vorba despre cum mănâncă copiii.

Câteva selecții din programul pilot. Albumul foto SmartWeek îl puteți răsfoi aici.