Marc Vetri, cel care i-a servit pizza lui Barack Obama, în Washington DC, este un mare chef. Militează pentru #RealSchoolFood. Și pasiunea cu care își modelează proiectele este adulmecabilă încă de la prima conexiune pe pagina web a acestora. Marc mă va ajuta să explic din ce este compus Grit.
Mai întâi avem o combinație fericită și câștigătoare între pasiune și perseverență. Acum vom vorbi despre PASIUNE. Și ea este compusă la rândul ei din:

interes + practică + sens (purpose) + optimism (hope)

Pasiunea de care vorbește creatoarea lui Grit, Angela Duckworth, nu este neapărat un fel de frenezie, însoțită cu fluturi în stomac, ci este un spațiu calm în care atașamentul față de o activitate se construiește. Revenind la Marc, acesta a fost un student la școală care nu a dat rezultate strălucitoare, ba chiar povestește că școala era un loc în care simțea plictiseală. În schimb când era momentul ca bunica lui siciliană să gătească lasagna sau meatballs, se implica în mod activ să o ajute. În adolescență s-a angajat la un restaurant și spune că atmosfera de acolo era minunată, dacă la școală era considerat un mediocru, uite că la restaurant toți colegii îl apreciau pentru efortul său remarcabil (a început ca spălător de vase). Restul e poveste și puteți citi biografia lui despre drumul către celebritate culinară. Ce am vrut să punctez este că Marc a fost sprijinit de cei din jur. Interesul poate fi uneori fragil, este nevoie să fie cultivat ani în șir, cu energie, până ajunge la rafinamentul unei pasiuni cu răsunet poate chiar internațional.

În Tabăra Good Looking vom cultiva Grit. Vom ține cont de încurajarea și susținerea care este importantă în drumul intereselor copiilor și vom ghida copiii către cele mai ascunse atracții despre care poate nu au peste tot contextul de a le valorifica și explora 🙂