Bun venit la Gritty 1.0!

Un proiect cutezător, inovativ care invită părinții și copiii să se pregătească temeinic pentru o viață trăită cu sens, înflorind, zi de zi!

Cum anume? Știința Caracterului ne ajută să înțelegem și, mai ales, să acționăm! Vestea bună adusă de cercetătorii acestui domeniu: caracterul conţine o formă specifică de inteligenţă, parţial determinată genetic, parţial dezvoltată prin educaţie şi relaţiile sociale, care ne împuternicește să rezolvăm problemele de viaţă, acţionând conştient și consistent pe baza unor valori-atitudini alese dintr-un evantai larg.

Da, caracterul este cel puţin la fel de important ca inteligenţa pentru obţinerea succesului în viaţă, începând cu cel academic!

De aceea, la Gritty 1.0 participanții se vor delecta cu sesiuni de antrenament psihologic al caracterului, având următoarea tematică:

  •         Curiozitatea, calea de a afla lumea.
  •         Autocontrolul, superputerea ce îţi permite să spui STOP înainte să acţionezi.
  •         Recunoștința, un exerciţiu pentru mai multă fericire (cu 40%).
  •         Grit – perseverenţă acompaniată de pasiune, într-o combinaţie unică.
  •         Inteligența socială în serviciul relatiilor. Putem trăi frumos împreună!
  •         Optimismul, un alt fel de a FI.
  •         Entuziasmul. Sau gustul delicios al vieţii.

Cele 7 super-puteri, alături de Mindset-ul de Creștere, ale copiilor vor fi modelate în contexte practice, folosind informații unice provenite din neuroștiințe, psihologia pozitivă, știința fericirii (well-being) și a caracterului. Metodele de livrare sunt alese astfel încât să stimuleze interesul, curiozitatea și implicarea fiecărui participant. Vom combina experimente, materiale video, jocuri experiențiale, exerciții motrice și de stimulare mentală

Ca urmare a sesiunilor de antrenament derulate pe parcursul a 9 luni, participanții vor dobandi un potențial de cunoaștere şi de întelegere a realităţii extins și vor beneficia de o serie de instrumente eficiente pe care le vor putea folosi în viața lor zi de zi, la școală, în relațiile cu persoanele care contează pentru ei.

Vă așteptam cu bucurie și entuziasm!

 

Iată ce spun absolvenții Gritty despre Programul care s-a desfășurat în perioada 2014-2015:

Pentru cei care sunt grăbiți, am condensat mesajele într-o variantă de 3 minute:

Pentru cei care vor să aprofundeze, iată o variantă de 9 minute: