Gritty în acțiune!

Ce legătură există între Coloana Infinitului și Mind in the making?IMG1435

Una foarte mare! Mintea unui copil se construiește piesă cu piesă, limita fiind extrem de relativă. Asta nu inseamna că mintea începe să se dezvolte de la zero, fiind la nastere o tabula rasa, adică o tablă albă pe care putem scrie, adică educa, orice! Categoric nu! Copiii vin cu 20.500 gene, din care doar 0,1% sunt date de specificul configurației parentale, restul de 99,9% rămânând comune tuturor oamenilor.

Creierul, suportul biologic al minții, o structură de o complexitate uriasa, este un instrument care asigură supraviețuirea, mecanismele sale de funcționare avându-şi originea acum milioane de ani. Este interesant faptul că aceste mecanisme adânc înrădăcinate în circuitele sale funcționează în aproximativ aceeaşi parametri, deși mediul s-a modificat radical. De exemplu, acum sute de mii de ani australopitecul mergea în medie câte 21 mile în căutarea hranei și a adăpostului sigur si, găsind banane sau mure, le mânca imediat pe toate. Neavand posibilitatea de a conserva hrana, cea mai bună modalitate de a o păstra, era să o mănânce. În prezent condițiile de civilizație s-au schimbat fundamental, dar mecanismele evolutioniste ale minții rulează, încă.

Astfel mintea, raportată la nevoile cu care ne confruntăm în prezent, are nevoie de o hartă nouă, de actualizare. Pentru a putea trăi vieți împlinite, cu sens, este nevoie în primul rând de conștientizarea acestor tendințe evoluționiste ale minții, iar apoi, luând în considerare aceste constrângeri, de educaţia unor abilităţi esențiale pentru vieţile fericite ale copiilor.

Asta își propune Gritty! Să intervină, prin sesiuni de antrenament psihologic, în anumite secvențe de dezvoltare ale copiilor, implicându-i și pe părinți/adulții ce veghează la buna lor creștere.

Astfel, eforturile noastre se vor îndrepta în următoarele direcții:

Cunoșterea și antrenamentul celor 7 trăsături pozitive de caracter care contribuie la succesul scolar/academic; intelegerea acestora in contextul conceptului larg de caracter;

 • Stimularea si intarirea conexiunilor și a asocierilor libere ale minții (gândirea de tip out of the box)
 • Încurajarea inițiativei și negocierii
 • Antrenamentul selectiv al funcțiilor executive ale cortexului prefrontal
 • Tehnici de memorie și de învățare inteligentă
 • Exprimarea adecvată a emoțiilor folosind un vocabular emoțional diversificat

Ca urmare a sesiunilor de antrenament, copiii și adolescenții vor beneficia de o mai bună cunoaștere și înțelegere a realității, precum și de o serie de instrumente pe care le vor putea folosi în viața lor zi de zi, la școală, în relațiile cu persoanele care contează pentru ei.

Tu, drag Părinte, vei fi invitat la sesiuni separate pentru antrenamentul tău psihologic, iar informațiile care il susțin vor fi livrate în documente speciale numite X-Files. Lectura acestor documente va sprijini modul în care tu vei deveni un modelator al minții copilului tău, reaşezându-ţi relația cu acesta la un alt nivel.

Pentru fiecare grupă de vârstă programul va fi adaptat și livrat conform evaluării inițiale a grupului, designul fiind realizat și aplicat de trainerii Liliana Hadji și Iustina Ghiță.

*Menționăm că resursa principală de inspiraţie şi de documentare a celor mai valoroase concepte și informații din Psychological Science cu care Gritty operează poartă numele și amprenta inconfundabilă a lui Adrian Nuță.

Grupe de vârstă:            3-6 ani                  7-10 ani              11-14 ani

Anunțăm STARTUL înscrierilor! E nevoie doar să ne scrii, până pe 15 iulie, un mail pe hello@gritty.ro specificând numele membrilor participanți (copii/părinți/bunici/bone) și vârsta copilului.

Fiecare modul va găzdui 6-12 copii și părinți. Startul sesiunilor va fi dat imediat ce sunt suficienţi participanţi. Frecvența este săptămânală, durata 90 minute, modulele vor avea minim 6 luni. Locația: Sediul Gritty sau alte opțiuni pe care le vom lua în considerare (ţinând cont de proximitatea spaţială a participanţilor)

This Post Has 3 Comments

 1. Fabiola Andrisan

  Buna ziua,

  doresc si eu sa ma inscriu la acest program cu fetita mea Maria Andrisan in varsta de 8 ani.

  Multumesc,

 2. Aura

  Bună ziua,

  Eu am o fetita de 2 ani și 2 luni, locuim în Brașov. Realizați programul acesta și în alte localități? Suntem prea mici la 2 ani sa începem acest program? Mulțumesc. 🙂

Comments are closed.