Skip links

Tabăra Urbană cu ateliere 10-12 Martie

 • Scopul acestei teme este ca fiecare copil să plece din tabără cu o perspectivă sănătoasă asupra valorii numite CORECTITUDINE.
 • Grupul de copii va avea 5-10 participanți cu vârste de 5-10 ani.
 • Activitățile și rutinele se vor desfășura în mai multe locații: GrittyHub – interior și foișor, Parcul Kiseleff, Parcul Tonitza, Restaurantul Buongiorno.

Maraton de dileme morale #fairness

Vezi detalii

Program

Vineri, 18.00 - 22.00, activități de conectare: dialog liber, socializare, provocări creative de tip intro asociate cu tema taberei. 

Copiii au ocazia:

 • să își creeze prietenii noi,
 • să își manifeste interesul față de pasiunile colegilor lor,
 • să își prezinte propriile pasiuni sau subiecte de interes,
 • să se organizeze în jurul unui proiect comun
 • sau să observe.

Auto-organizare a spațiului de somn, pe saltele gonflabile și corturi.

9:00-10:00 Mic Dejun și free play. La Mic Dejun vom avea clătite cu ciocolată, miere sau dulceață.

10.00-12.00 - Atelier: Dileme morale

Acest atelier ajută copiii să se poziționeze față de variate situații, fiind expuși la povești cu dileme morale. Știm clar că e mult până la maturitate morală, dar expunerea la acest tip de gândire, apelând la fabule sau dileme cum e Dilema lui Heinz sau dileme simple de zi de zi (dacă las becul aprins, e cineva care va suferi din cauza asta?). Copiii vor primi cel puțin 10 dileme, vor lucra în echipe și vor fi invitați să își argumenteze, așa cum pot ei, poziția lor.

12:00-15:00 Pauza de masă la Restaurantul Buongiorno, urmată de pauza în parc.

15:00-17:00 - Atelier: Corect sau Greșit?

Vom alege 5 situații frecvente care îi fac pe copii să intre în conflicte unii cu alții. De exemplu când doresc să se joace cu fix aceeași jucărie sau să fie primii la escaladă sau cine știe ce alte dorințe, aride și importante. Aceste 5 situații vor fi cadrul pentru a face jocuri de rol și a găsi variante de a ne poziționa, formulând împreună atitudini, expresii diplomate și soluții prietenoase. Va fi un frumos joc de colaborare, o invitație la o adevărată aventură socială, pentru că, nu-i așa, ne dorim să trăim într-o lume cu mai multă cooperare și armonie.

17:00-19:00 - Carnavalul Faptelor Bune

Un mix între cum să ne setăm în relații sociale relaxați și calmi plus cum să aducem mai mult umor, spirit jucăuș și bucurie în grupuri. Bunătatea este ca un lipici. Să-l folosim!

19:00-20:00 Pizza Party - cu activități fun inițiate de copii. După muncă și răsplată 🙂 Întotdeauna după efort este necesară o pauză de încărcat baterii.

20:30-22:00 După pregătirea spațiului de somn, va urma secțiunea de cinema și vom viziona un film de animație, ales împreună cu copiii în baza a 2-3 propuneri. 

9:00 - 10:00 Mic Dejun cu bucurie și lapte cu cereale. 

10:00-12:00  - Atelier: Comoara prieteniei

Un șir de activități vor crea maratonul prieteniei:

 • La ceai, lumânări și muzică vorbind despre cei mai buni prieteni, pornind de la calitățile lor. Vom crea împreună un contur al prietenului dezirabil, cu mixul de calități plăcute. Scopul va fi să înțeleagă că prietenia se câștigă, de pe ambele părți;
 • Spațiul personal: 2 experimente (cu ouă crude și jaloane)
 • Baloane anti-stress - pentru că de cele mai multe ori filmul se rupe când unul din prieteni se înfurie, îi vom invita pe copii la un exercițiu de detensionare. Craft&practice.
 • Buchetul de emoții - un alt exercițiu practic care va încununa această tabără este să le oferim copiilor o serie de evenimente și cu ajutorul unor stickere să evalueze propria reacție. În felul acesta activăm ceea ce se numește perspective taking, sau mai simplu spus, empatia.
 • Exerciții de euritmie pentru autocontrol și compasiune.

12:00-13:45 - Prânz la Restaurantul Buongiorno si o gură de aer în Parcul Tonitza.
13:45-14:00 Preluarea copiilor de la sediul Gritty

Tarife

Copilul ajunge vineri la 18:00 sau sâmbătă la 9:00 și rămâne până duminică 14:00, doarme în locație, vine pregătit cu valiza de sleepover: set de pat (cearșaf, față de pernă și păturică), pijama, pastă și perie de dinți, papuci de interior, sticlă de apă pentru refil

Costul include mesele, atelierele și materialele din activități, feedback direct și imediat oferit copilului pentru a-și antrena abilități și trăsături de caracter, feedback către părinte, sprijin emoțional pe tot parcursul taberei.

Avansul de 200 lei este nereturnabil. 

Copilul ajunge sâmbătă (9:00-19:00) și duminică (9:00-14:00).

Trusa urbană: papuci de interior, sticlă de apă pentru refil. Opțional: un fruct pentru a fi împărțit cu noii săi prieteni, o carte sau orice accesoriu educativ asociat cu tema taberei.

Costul include mesele, atelierele și materialele din activități, feedback direct și imediat oferit copilului pentru a-și antrena abilități și trăsături de caracter, feedback către părinte, sprijin emoțional pe tot parcursul taberei.

Avansul de 200 lei este nereturnabil. 

Intervalele sunt:

 • Sâmbătă 10:00-12:00, 15:00-17:00, 17:00-19:00
 • Duminică 10:00-12:00

Copilul poate alege atelierele preferate în funcție de temă.

Îmagini de la edițiile precedente

Întrebări frecvente

Taberele Gritty City 2.0 se vor desfășura la sediul Gritty din București, strada Berna nr. 7. Avem o locație de 80 mp, compartimentat în 5 săli: 3 spații de joacă (care noaptea se transformă în spații de somn) și 2 spații de atelier, cu acces la un foișor în curte unde, în funcție de vreme, copiii se pot bucura de o gustare outdoor sau o pauză de energie. 

Numărul de locuri maxim e limitat la 10 pentru fiecare tabără. Tabăra se ține dacă sunt înscriși minim 5 copii.  

Sunt invitați copii între 5 și 10 ani. 

 • Fraţii, participanţi la tabără, beneficiază de 10% reducere la a doua înscriere.
 • Cei care își înrolează prietenii, vor primi în dar seturi de cărți surpriză.
 • Cei care vin la toate cele 10 tabere, vor primi cadou lunar câte o sesiune de 30 minute cu Liliana Hadji pentru a fixa și aplica fin abilitățile psihologice din program. 

Trebuie doar să completezi formularul de înscriere și să achiți avansul nerambursabil de 200 lei.
Plata se va face în contul:
ASOCIAȚIA GRITTY EDUCATION,
în contul RO03RNCB0672162977510001
(cu mențiunea: Tabără + Numele copilului Dvs).

 • Liliana Hadji, Trainer, Psiholog, designer al metodei Gritty, mama lui Thomas și a Lisei, la a căror caracter pune zilnic cărămizi
 • Nicoleta Toma, cadru didactic, pedagog, mama unui baietel de 9 ani
 • Voluntarii Gritty

Formular de înscriere

  Ce spun părinții despre Gritty