Skip links

Self-control! Maraton de focalizare

Vezi detalii

Tabăra urbană de weekend pentru copii între 5 și 10 ani

 • Scopul acestei teme este ca fiecare copil să plece din tabără cu o telecomandă de autocontrol și focalizare cu care să se antreneze zi de zi. 
 • 2 reprize la alegere: 7-9 și 28-30 Octombrie. Surpriza acestui luni este că îi dăm o temă: Halloween Edition, cu elemente tematice 🙂 (Albumul ediției precedente)
 • Activitățile și rutinele se vor desfășura în mai multe locații: GrittyHub – interior și foișor, Lente Cafe (pentru atelierele găzduite de Feeder), Parcul Kiseleff, Parcul Tonitza, Restaurantul Buongiorno. Iar promenadele urbane sunt contexte extraordinar de apreciate de copii.
 • Variația de metode de învățare, feedback imediat, împletirea momentelor de lucru cu cele de relaxare și joacă sau rutine, vor crea o experiență integrată, complexă și memorabilă pentru fiecare copil!
 • Grupul de copii va avea 5-10 participanți cu vârste de 5-10 ani.
 • Știința din spatele abilității de autocontrol este explicată în acest articol.

Program

Vineri - activități de conectare: dialog liber, socializare, provocări creative de tip intro asociate cu tema taberei. 

Copiii au ocazia:

 • să își creeze prietenii noi,

 • să își manifeste interesul față de pasiunile colegilor lor,

 • să își prezinte propriile pasiuni sau subiecte de interes,

 • să se organizeze în jurul unui proiect

 • sau să observe.

18:00-20:00 Socializare și cina la Buongiorno (în meniu pulpe de pui la grătar cu sos de roșii și mix de ardei gras).

20:00-20:30 Auto-organizare a spațiului de somn, pe saltele gonflabile și corturi.

20:30-22:00 Cinema Party cu animație tematică (Ratatuille 2007) cu popcorn, limonadă și confortul păturicilor. Urmată de luminițe, lumânări parfumate și sesiune de meditație de relaxare.

9:00-10:00 Mic Dejun și free play. La Mic Dejun vom avea clătite cu ciocolată, miere sau dulceață de caise/prune cu aronia.

10.00-12.00 - Atelier Telecomanda autocontrolului. Copiii vor primi microfonul pentru a expune relația lor cu focalizarea. Vom crea o hartă a tuturor distractorilor, a hoților de timp și a micilor plăceri care ne bruiază. Apoi vom crea o telecomandă de grup pentru a găsi cele mai bune butoane pentru a activa autocontrolul, cu mesaje ferme și clare. În acest fel copiii vor dobândi o viziune despre propria lor abilitate mentală, cea mai importantă metacompetență alături de IQ, dar spre deosebire de acesta, este o abilitate antrenabilă.

12:00-13:00 Pauza de masă la Restaurantul Buongiorno și pauza de parc.

15:00-17:00 - Atelier de desen cu SANDi (8.10)/Atelier de serigrafie cu Octav Avramescu (29.10). De data aceasta, în cadrul unui atelier urban, participanții vor avea cadrul perfect pentru a practica propiul autocontrol, mărind lupa focalizării, accesând lanterna atenției, experimentând dilatarea prezenței. Noi îi vom filma, apoi vom conștientiza individual cu fiecare această superputere.

17:30-18:30 - Atelier de Mandale și Lupa focalizării. Experiența unei activități repetitive, de condensare a efortului, de finalizare a unei sarcini posibil mai puțin atractivă, dar a cărei rezultat este o dovadă a propriei puteri de focalizare. Fiecare copil va putea pleca cu propria sa mandală pe care acasă o poate înrăma și păstra ca pe o demonstrație psihologică a focalizării sale. 

18:30-20:00 Pizza Party - cu activități fun inițiate de copii. După muncă și răsplată 🙂 Întotdeauna după efort este necesară o pauză de încărcat baterii.

20:30-22:00 Cinema Party cu animație tematică (The Croods 2013) cu popcorn, limonadă și confortul păturicilor.

9:00-10:00 Mic Dejun creativ în baza combinațiilor de ingrediente din care rezultă propriul sandwich.

10:00-12:00  - Atelier de telecomandă personalizată. 

Fiecare copil va primi suport să își creeze propria telecomandă, cu butoane specifice care reflectă provocările din prezent și angajamentul antrenamentului ulterior. Această telefomandă - creație personală - poate fi ulterior plastifiată și purtată la vedere devenind un instrument real de suport psihologic.

12:00-13:45 - Prânz la Restaurantul Buongiorno si jocuri libere în Parcul Tonitza.13:45-14:00 Preluarea copiilor de la sediul Gritty

Tarife

Îmagini de la edițiile precedente

Întrebări frecvente

Taberele Gritty City 2.0 se vor desfășura la sediul Gritty din București, strada Berna nr. 7. Avem o locație de 80 mp, compartimentat în 5 săli: 3 spații de joacă (care noaptea se transformă în spații de somn) și 2 spații de atelier, cu acces la un foișor în curte unde, în funcție de vreme, copiii se pot bucura de o gustare outdoor sau o pauză de energie. 

Numărul de locuri maxim e limitat la 10 pentru fiecare tabără. Tabăra se ține dacă sunt înscriși minim 6 copii.  

Sunt invitați copii între 5 și 10 ani. 

 • Fraţii, participanţi la tabără, beneficiază de 10% reducere la a doua înscriere.
 • Cei care își înrolează prietenii, vor primi în dar seturi de cărți surpriză.
 • Cei care vin la toate cele 10 tabere, vor primi cadou lunar câte o sesiune de 30 minute cu Liliana Hadji pentru a fixa și aplica fin abilitățile psihologice din program. 

Trebuie doar să completezi formularul de înscriere și să achiți avansul nerambursabil de 200 lei.
Plata se va face în contul:
SC SMART CHANGERS SRL,
în contul RO04BTRLRONCRT0541970401
(cu mențiunea: Servicii educaționale + Numele copilului Dvs).

 • Liliana Hadji, Trainer, Psiholog, designer al metodei Gritty, mama lui Thomas și a Lisei, la a căror caracter pune zilnic cărămizi
 • Nicoleta Toma, cadru didactic, pedagog, mama unui baietel de 9 ani

 

Formular de înscriere

  Formular de inscriere

  Ce spun părinții despre Gritty