Tabere de vară2024-04-17T13:07:42+00:00
scoala de vara Gritty Labs 2024
scoala de vara Gritty Labs 2024

8 TABERE URBANE DE VARĂ 2024

GRITTY LABS – ȘCOALA DE VARĂ 2024

pentru copii între 5 și 10 ani

Unii le numesc școli de vară. Alții tabere urbane. Noi le numim GrittyLabs și suntem la a 8-a ediție.

Fiecare laborator este didicat unei superputeri de caracter și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming, pentru a dezbate, reconstrui și valida, pe limba copiilor, idei despre o superputere.

Personalitatea noastră este ca o pânză întinsă, împletită din fire de calități strălucitoare și noduri de defecte întunecate, care sculptează trăsăturile noastre unice. Aristotel ne învață că esența și direcția noastră sunt definite încă din naștere, însă trasaturile de caracter si virtutile, acele bijuterii ale spiritului, nu sunt decise de firul destinului, ci sunt alcătuite din alegerile noastre și din împletiturile de obiceiuri bune pe care le creăm în fiecare zi.

La finalul acestei călătorii participantul va pleca cu idei noi despre propria minte, vom construi inceputul acestor obiceiuri de caracter, un set de atitudini și practici care pot infulența pozitiv atât propria viață, cât și viețile celor din jur.

Scopul este să creăm un program dinamic, în care îmbinăm atmosfera de vacanță cu învățarea experiențială, motivând copiii să își dorească să acceseze informații noi. Vom avea excursii locale, mentori-invitați, un set vast de jocuri și activități, o bibliotecă pentru copii și sprijin constant în ghidarea #caracterului personal.

Pentru că mintea copiilor este fragilă, expertiza psihologică va face diferența. Părinții vor primi feedback înregistrat audio la finalul fiecărei Tabere pe marginea conținuturilor mentale antrenate. Feedback-ul va fi dat copiilor, pe înțelesul lor. Va fi folosit și un instrument de evaluare a trăsăturilor de caracter. În plus, va exista un grup WhatsApp în care vom trimite în timp real activități și poze parintilor.

de ce vin copiii la GrittyLabs

Vezi calendarul GrittyLabs 2024

Nu exista caracter fara gandire rationala. Si nici umanitate deplina fara efortul zilnic de a emite gandire atenta si clara. Asa ca aici ne e de mare ajutor CARACTERUL.

In cadrul proiectului copiii vor fi invitati sa se echipeze cu trusa de cetatean sustenabil. Suntem în fața unor fenomene globale din perspectiva ecologică ce merită toată atenția noastră! În acest sens vom combina două direcții:

Ecosofia – contemplarea și aprecierea naturii, așa cum este ea. Vom medita afară, vom observa mediul, ne vom transpune în pielea unui biolog care identifică și explică fiecare fir de iarbă. Ecosofia își propune să depășească viziunea tradițională antropocentrică, care plasează omul în centrul universului și vizează să creeze o înțelegere holistică a relației complexe dintre ființele umane, mediul înconjurător și toate formele de viață. Principiile ecosofiei includ respectul pentru interconectivitatea și interdependența tuturor formelor de viață, promovarea durabilității și echilibrului în utilizarea resurselor naturale, și dezvoltarea unei conștiințe ecologice.

Reducere, Reciclare si Refolosire – orice resursă existentă care va putea fi refolosita si reciclată, va fi pusă în slujba proiectelor din Laboratoare. Avem la Gritty: „Farfuria 0” (evitam risipa alimentala), apa de diamant (apa potabila filtrata, chiuveta prudenta), mersul pe jos (in defavoarea transportului), stoicism in raport cu excesele de orice fel :)

Ne vor fi de mare ajutor episoadele din Podcastul EduBOOST creat cu inspirație de A fost odată.

Ați vizitat Hollywood Boulevard? Pe Hall of Fame stele  încrustate creează admirație și uimire. Stelele sunt dedicate, cu numele clar inscripționat, acelor personalități deosebite a căror efort, perseverență și dedicare au făcut lumea un loc mai bun.

Acesta este un Lab în care vom face o călătorie în viitor, iar copiii își vor proiecta aspirațiile care niște scenariști: definind scopuri și lucrând la un plan de acțiune.

Grit este o superputere covârșitoare (in aria performantei) și antrenarea ei îi va ajuta pe participanți să își formuleze scopuri inteligente și să se împrietenească cu efortul si etica muncii.

Activitati:

Luni: Character Board Game. Baloane zburătoare cu vise/aspirații. Biografii cu personalități și scena perseverenței, Cardul Grit (autoevaluare zilnică)

Marți: Contractul Gritty. Papionul de atitudine și visul la microfon, Harta orașului cu oameni #gritty (proiect Lego)

Miercuri: Tricoul Gritty. Muntele perseverenței (obstacole + ajutoare). Colecția de Reziliență (cu suportul cărții Little Book of Talents)

Joi: Coloana Infinitului și Planul de acțiune. Simularea acțiunilor de echipă în orașul Gritty. Pe cine admir și de ce?

Vineri: Scena proiectelor și Dosarul X al angajamentului. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

Autocontrolul este o superputere antrenabilă și asta e vestea bună! Acest Laborator va propune copiilor activități la care vor fi contexte care necesită autocontrol ⛔: sesiuni de gătit asezonate cu telecomanda autocontrolului, antrenandu-se astfel să își rafineze propria abilitate mentală de a se controla (din aria Functiilor Executive ale Cortexului Prefrontal).

Vom folosi cu grija aceasta  telecomanda a autocontrolului ⚖️ pentru ca este ca un mușchi care, folosit excesiv, obosește și are nevoie de baterii noi.

Activitati:

Luni: Character Board Game. Testul prăjiturii și ce frumos e să aștepți. Cardul Autocontrol (autoevaluare zilnică). Cool Cooking Rețeta 1.

Marți: Telecomanda Autocontrolului. Controlul posturilor fizice (extrase din yoga). Cool Cooking Rețeta 2.

Miercuri: Bateria atenței. Sesiuni haioase (dar serioase) de meditație. Cool Cooking Rețeta 3.

Joi: Mindful Jar (borcanul de calmare). Cool Cooking Rețeta 4.

Vineri: Strategii de autocontrol. Cool Cooking Rețeta 5, Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

În acest Lab pregătim o agendă largă de experimente. De la cele psihologice, până la cele care presupun puțină chimie sau tehnologie.

A avea o minte deschisă, receptivă, investigatoare este o miză dezirabilă. Creând acest context, le vom cultiva și scepticismul sănătos și instrumente de măsurare a credibilității informațiilor la care avem acces.

Activitati:

Luni: Character Board Game. Incredibilul băiețel mâncător de cărți – intro în lumea curiozității. Harta curiozităților. Cardul Curiozității (autoevaluare zilnică).

Marți: Experimente de chimie.

Miercuri: Experimente de fizică.

Joi: Experimente sociale.

Vineri: Experimente psihologice. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

Inteligența Socială este o trăsătură de caracter demnă de comparația unei comori. Felul în care oamenii se conectează, comunică, creează echipe în jurul unei misiuni, reușesc să coopereze și să abordeze cu grijă conflictele se reflectă în calitatea vieții tuturor comunităților. Cel mai lung studiu dedicat fericirii evidentiaza ca cei care au viata lunga si satisfacuta, au relatii de calitate.

Vom antrena la copii abilități de comunicare, folosirea vocabularului emoțional și disponibilitatea de negociere. Mintea noastra nu este vizibila, asa ca o expunem prin limbaj grijuliu, apeland la Teoria Mintii.

Activitati:

Luni: Character Board Game, Vizionare cu stop/action Inside Out, 2015 – personajele care ne vor ajuta să dăm viață emoțiilor. Emoții de bază. Cardul Inteligenței Sociale (autoevaluare zilnică).

Marți: Modelăm din fimo personajele din Inside Out. Jocuri și cărți cu și despre emoții.

Miercuri: Jocuri de rol și teatru de masă cu situații în care se declanșează emoțiile. Sticluțe cu mix de culori și emoții.

Joi: Colecția de cuvinte pentru trusa de vocabular emoțional. Planșa: The leader in me.

Vineri: Jocuri de conectare și conștientizarea conectării. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

În lumina ecosofiei, unde fiecare sunet al frunzelor și fiecare adiere de vânt reprezintă o lecție de viață, vă invităm să vă alăturați într-o călătorie extraordinară numită EnthusiasmLab – laboratorul în care cultivăm bucuria de a trăi, conectați cu mama-natura, luând în interiorul nostru energia vitală, în corp și în voce.

Prin acest periplu nu doar că îi invităm pe cei mici să exploreze frumusețea și măreția lumii naturale, dar îi îndrumăm și să-și dezvolte caracterul și să învețe să trăiască în armonie cu mediul.

Fiecare răsărit de soare și fiecare pas pe potecile pădurii devin parte integrantă a unei lecții de ecosofie, în care copiii devin deopotrivă exploratori ai naturii și gardieni ai ei. Prin această experiență, vom stimula în fiecare copil legătura profundă și respectuoasă cu ceea ce e viu, dar și virtuți precum recunoștința, curajul și empatia, transformându-i astfel în lideri ai viitorului, cu suflete înțelepte și inimi conectate la esența lumii în care trăim.

Acest Laborator va fi cu plecare in mijlocul naturii, in Cabana Izvorani. Revenim cu detalii. 

Activitati:

Luni: Character Board Game. Intro în lumea zelului și a energiei. La microfon pentru o voce puternică care să facă valuri. Ascultam podcastul: Libertatea de exprimare. Cardul Entuziasmului (autoevaluare zilnică).  Jurnal de calatorie – coperta si planul saptamanii – activitate zilnica. Atelier de frunze. Ierbar. Jocuri cu setul Controbaiala. Proiectie de documentar despre natura – in fiecare seara.

Marți: My Bravery Cape. Gesturi de campioni în exprimarea puterii personale. Atelier de flori. Felicitari. Supermarket salbatic. Explorarea stelelor cu telescopul.

Miercuri: Grow Like a Butterfly. Plantăm semințe. Atelier de insecte. Insectar. Norii trecatori. Vanatoarea de comori.

Joi: The Hero Inside Me. Benzi desenate cu povești entuziaste. Atelier de copaci. Hoinareala pe metrul patrat. Foc de tabara.

Vineri: Nutritious Movement. Ședință foto cu exprimarea entuziasmului. Amintiri de la colegi. Atelier de seminte. Verdele lui Goethe. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

A fi optimist este mai mult decât a crede tare-tare că totul se termină cu bine.

Optimismul este atunci când îți construiești succesul, nu atunci când îl aștepți, rugând spiridușii să îți îndeplinească dorința. Nu există instrument mai bun de a observa personajele optimiste decât filmele.

În acest sens vom viziona o filmografie atent selectată de scurt și lungmetraje și vom diseca acțiunile care au în spate un autentic mod de a gândi optimist. Ba mai mult, vom deveni și noi oameni de cinema și vom realiza un scurt documentar/film de acțiune pe acest subiect.

Acest Laborator va fi cu plecare in mijlocul naturii. Revenim cu detalii. 

Activitati:

Luni: Character Board Game. Experiment – paharul plin/gol. Cum se face un film? Cardul Optimismului (autoevaluare zilnică).

Marți: Scenariul pentru scurtmetraj în echipe. Vizionare 3 scurtmetraje. Dialog pe tema plot-ului.

Miercuri: Plăcinta cu optimism și domenii ale vieții. Crearea storyboard-ului în echipă.

Joi: Filmarea și editarea scurtmetrajului. Joc: E ok să greșești – experimente despre relația cu greșelile.

Vineri: Avanpremieră. Cheia optimistă cu care deschidem uși. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

Un laborator cu o dedicație specială pentru mințile noastre: flexibilitatea.

Există un mindset fix și un mindset de creștere (conform cercetătoarei Carol Dweck). Dacă primul este caracteristic persoanelor care cred că abilitatile cuiva sunt înnăscute, mindsetul de creștere este despre faptul ca abilitatile se pot dezvolta, totul incepe cu o samanta care creste pas cu pas.

La baza acestei afirmații stă neuroplasticitatea, secretul neuronilor de a crea conexiuni permanente cand ne antrenam.

Laboratorul va crea oportunități de a antrena propriul mindset de creștere, de a diferenția cum gândesc persoane posesoare a acestor tipuri de mindset, vom crea design experimental pentru a le testa și mai ales, copiii își vor personaliza strategii specifice pentru lista lor de calități dezvoltabile.

Activitati:

Luni: Character Board Game. Intro Growth/Fixed Mindset. Confecționarea mingilor de jonglat. Cardul Entuziasmului (autoevaluare zilnică).

Marți: You’re Not Afraid of Challengers Card. My Practice Tracker. Antrenament de jonglat cu Growth Mindset.

Miercuri: Balanta POT/NU POT – abilitati reale corelate cu increderea in sine. Antrenament de jonglat cu Growth Mindset.

Joi: Let’s Catch Unhelpful Thoughts. Antrenament de jonglat cu Growth Mindset.

Vineri: Bateria lui POT. Antrenament de jonglat cu Growth Mindset. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

Un laborator despre recunoștința de zi cu zi, meta-competență prețioasă pentru a crește nivelul trăirii subiective a fericirii personale.

Vom conștientiza, vom ține un jurnal de recunoștință pentru lucrurile zilnice mici, dar importante, vom crea cadouri pentru oamenii frumoși din viețile noastre.

În plus, vom da un moment profund de atenție realității și naturii așa cum ne-o prezintă Terra, proiectată milioane de ani. Vom pune sub lupă un fir de iarbă, o rază matinală de lumină, o furnică sau o aromă de busuioc. Vom medita. Vom învăța să oprim timpul, pentru a aprofunda trăirea prezentului. Așa vom creea echilibru între timpul dedicat interacțiunii cu tehnologia și pauzele pline de soare și verdeață.

Activitati:

Luni: Character Board Game. Intro în lumea Recunoștinței. Planeta Pământ și darurile ei. Cardul Entuziasmului (autoevaluare zilnică) și Jurnalul celor 3 lucruri bune pentru care sunt recunoscător.

Marți: Comorile mele. Cadouri din materiale reciclate (1).

Miercuri: Știința fericirii. Cadouri din materiale reciclate (2).

Joi: Kit-ul naturalistului – conectare cu verdele. Cadouri din materiale reciclate (3).

Vineri: Meditație. Apreciere pentru propriul corp. Amintiri de la colegi. Feedback individual cu direcții de dezvoltare (înregistrat audio).

 

Tarife

  • Costul Laboratorului urban cu program 9:00-18:00 este 1195 lei.
  • Include toate activitățile de dezvoltare personală, cultivarea trasaturilor de caracter, a virtutilor, feedback in timp real orientat catre copil, constructiv si bland, precum si promenadele sau proiectele pe care le vom initia ad-hoc.
  • Este inclus feedback-ul standard asociat cu trăsătura de caracter antrenată în Laborator.
  • Mesele: Mic Dejun, Prânz la Restaurantul Buongiorno Victoriei (meniurile de copii) și 2 gustări de fructe/legume de sezon, nuci și alte semințe, biscuiți integrali și alte bunătăți sănătoase.
  • Copiii pot participa și în cadrul atelierelor specifice în intervalul 10:00-12:00. Costul unui atelier este 200 lei.
  • Sau pot veni o zi de tabără 9:00-18:00 cu un cost de 350 lei.

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Copilul meu poate participa doar o singură zi?2023-05-27T14:13:32+00:00

Da, în limita locurilor disponibile, contactează-ne la numarul de telefon 0736.432.581 sau scrie-ne un email pe adresa hello@gritty.ro

O zi de tabără prigram 9:00-18:00 are un cost de 350 lei.

Există promoții în desfășurare?2023-06-27T12:15:40+00:00
  • Early Birds: Rezervarea fermă a locului în tabără până la 25 Mai vă oferă un voucher de 100 lei la înscrierea în oricare din Taberele din program.
  • Rezervarea se face prin completarea Formularului de Înscriere și achitarea avansului nerambursabil de 300 lei. Dacă un copil este înscris în mai multe Labs, se achită avans pentru fiecare, de ex 300×2.
  • Pentru frați – la a doua înscriere aplicăm un discount 10%
  • Plata se va face în contul:
    Asociația Gritty Education,
    RO03RNCB0672162977510001
    (cu mențiunea: Servicii educaționale + Numele copilului dvs)
Cum se face înscrierea?2023-05-27T14:15:31+00:00

Trebuie doar să completezi formularul de înscriere și să achiți avansul nerambursabil de 300 lei.
Plata se va face în contul:
Asociația Gritty Education,
RO03RNCB0672162977510001
(cu mențiunea: Servicii educaționale + Numele copilului dvs)

Unde se va desfășura tabăra?2023-05-27T14:12:17+00:00
Gritty Hub Victoriei

Strada Berna nr. 7, sector 1, București

Locația noastră a fost configurată pentru taberele Gritty și permite ca grupul de copii să funcționeze în maniera unui trib modern, în care fiecare copil este invitat să își exprime independența, să contribuie în grup prin unicitatea sa, aducând în prim-plan abilitățile sale specifice. În acest fel, copiii se grupează în jurul unor scopuri comune și fiecare are rolul său, simțindu-se important și valoros pentru grup. Împreună avem grijă de spațiu, ne facem planurile zilei și împărțim responsabilitatea. E un cadru perfect pentru cultivarea #caracterului 

Cine face parte din echipa Gritty?2023-05-27T14:21:06+00:00

Laboratoarele sunt create și livrate de Liliana Hadji și invitații ei.

Liliana Hadji este psiholog și consilier psihologic, are un master și un doctorat în cinematografie, este mămica a trei copii veseli și acum 15 ani s-a îndrăgostit de educație.

CV Liliana Hadji

De la ce vârstă îmi pot trimite copilul în tabără?2023-05-27T14:15:51+00:00

Sunt invitați copii între 5 și 10 ani.

Imagini de la edițiile precedente

Imagini de la edițiile precedente

Înscriere Gritty Labs 8.0

Câți copii doriți să înscrieți? *

La ce tabără doriți să vă înscrieți? Puteți selecta mai multe opțiuni:

Ce spun părinții

Mama de Eva mega entuziasmată de Liliana, aici! ❤
Eva este total fascinată de Liliana și eu total fascinată de profunzimea Evei după fiecare întâlnire a lor.
Fiecare zi petrecută în tabăra cu Liliana a fost o ‘provocare’ prin joacă, de la mic dejun la notițele de la sfârșitul zile.
O luam pe Eva cu greu de acolo ????????, părea in mediul ei, confortabila și dornică să dea mai mult.
Tabăra la care a participat a fost despre Grit și clar văd o simt pe Eva mult mai determinată acum.
Vrea sa revină, de fapt, vrea sa meargă în toate taberele și atelierele Lilianei ☺. PS: a participat la un atelier și într-un Weekend, împreună cu prietenii ei, fascinați la rândul lor de atmosferă.

Gritty este mai mult decât o expriență de moment, Gritty este o experiență care clădește trăsături de caracter! Mulțumim pentru tot! Recomandăm din tot sufletul!

Mihaela Popescu

Copilul meu a avut timp de o săptămănă, o experiență plină de sens în care s- a împrietenit, s- a jucat și a învățat alături de alți copii frumoși, cu visuri mari. Liliana știe bine cum să le antreneze mușchiul determinării și al motivației prin joacă și relaționare. Entuziasm la cote înalte în fiecare zi a taberei urbane. Copilul meu a fost tare încântat pentru că Liliana este magică, le scoate motivația la suprafață și îi pune să caute în ei, să se cunoască, să- și afle visul și să- l ducă până la capăt. Și fac totul în joacă, pentru că așa știu copiii cel mai bine să facă lucruri serioase.
Chapeau, Gritty Education!

Anca Pantazi

Hello! Cu mare încântare povestim și noi despre Laboratorul la care a participat Eva (6 ani), a fost o experiență frumoasă, presărată cu distracție, bucurie și provocări zilnice, semințe plantate pas cu pas în direcția perseverenței și cunoașterii de sine, angajamentului față de pasiunea lor. Liliana este un model pentru copii, îi implică pe fiecare, le vorbește pe limba lor și îi invită să se exprime. Mă bucur tare că am descoperit GrittyHub, cu siguranță vom reveni!

Irina Alexandra Lupoaie,

Și băiețelul meu, după o săptămână de mers la Gritty, când în prima fază nu a vrut, fiind ceva nou și el reticent la schimbări, plângea și zicea că mai vrea la Gritty și la Liliana ????. Și este un copil care îți dă de furcă, dar Liliana se pare ca l-a cucerit ❤ Este minunată și cu siguranță vom mai veni la taberele Gritty.
Multumim Liliana!

Miruna Anastasiu,
Go to Top