Gritty City | Orașul oamenilor de caracter – modul cu 4 ateliere pentru copii cu vârste între 4 și 6 ani

Un atelier creat în stilul unor episoade, care poate fi accesat individual sau ca serial, focalizat pe tematici de comportament între oameni. Ideea este să combinăm abilități practice complexe (arhitectură și funcționalități) cu interacțiuni umane. Iar în acest fel copiii pot învăța psihologie practică, învățând în același timp și design thinking.

Vom construi acest oraș pas cu pas, casă cu casă, instituție cu instituție, accesoriu cu accesoriu, copaci, felinare, insecte, locuri de joacă, școli, curcubeul și tot ce le mai trece prin cap copiilor. Pentru asta vom folosi lut, piese de lego, pistol de silicon, carton, sclipici, crenguțe, acrilic, luminițe și orice va mai fi nevoie.

Apoi ne vom juca de-a oamenii mari și mici, punând în scenă bucăți de viață. Avem o mulțime de animații din care putem extrage secvențe de comportamente umane pe care le putem diseca, analiza și dezbate. În urma acestui demers, copilul va extrage propriile concluzii, iar antrenamentul lunar îi vor forma un anume mod de a gândi și decide. Unele jocuri de rol pot fi transformate direct în scenarii de scurtmetraj și vom oferi lecții de viață Gritty, mai ales că cel mai bine reții dacă explici altora. Să învățăm împreună, da?!

Atelierul va fi însoțit de un jurnal de evidență, cu desene, colaje și idei cheie, jurnal care va întări capacitatea de a reflecta și a decide ale participantului.

Alături de facilitatorul central, Liliana Hadji, vom avea alături, ocazional, și alți invitați, care să completeze cu informații specifice, din aria educației civice, arhitecturii, sociologiei și animației.

Înscriere Ateliere Gritty