Caracterul

Caracterul, așa cum este porționat în cele 24 de trăsături, este ingredientul-cheie pentru a iniția conturul sănătos al minții descris de relații satisfăcătoare, motivația pentru competență și excelență, stilul de viață care să respecte nevoile corpului, a fi în lume în cea mai bună versiune a ta.

Tu îți dorești să experimentezi starea de fericire și sentimentul de sens.

Tu vrei o viață care își merită fiecare minut.

Tu tinzi să fii unic și vrei să știi cum.

Vizionează 8 minute de documentar, află ce își propune Gritty.

Grit

Imaginează-ți că ai ultimul model de BMW, să zicem i8, un model sport. Cu toate opțiunile incluse. Un concept robust, cu un design atletic, suprafețe puternice, conturur precis. Motor electric combinat cu unul pe bază de carburanți. Materiale ușoare, aerodinamică optimizată, cu cel mai jos centru gravitațional, un sistem de siguranță personalizat. Viteză, performanță, confort, stabilitate.

Simți așa un aer curios despre cum definesc oamenii de ștință curioitatea? Ah, simplu! (mai interesant este cum îți definești propria curiozitate). Curiozitatea, ca trăsătură de caracter, descrie resursa interioară care impulsionează oamenii să caute informații ce le răspund nevoilor personale. În timp ce caută, mintea lor este deschisă pentru a explora o gamă largă de cunoștințe sau experiențe, iar acestea vor sprijini formularea concluziilor sau verificarea propriilor asumpții.

Recunoștința

Cu siguranță ești o persoană educată și spui Mulțumesc ori de câte ori contextul solicită. Dar ce zici de sentimentul de recunoaștere când te speli pe mâini și apa curge cursiv de la robinet. Deschizi frigiderul și extragi un măr aromat. Mergi cu mașina la job. Vorbești cu prietenul din Canda. Nu foarte mult timp în urmă, aceste facilități nu existau. Dar câteva minți strălucite au schimbat cursul supraviețuirii și continuă să o facă. Ce zici, merită puțină recunoaștere?

Inteligența socială

Deschizi televizorul (eu nu-l deschid niciodată, am renunțat la cablu acum 10 ani J). National Geographic Channel. Un documentar despre furnici și cum interaționează ele în colonii. Mintea ta accesează psihologia socială. De la ce știi despre relațiile cu oamenii, se crează o nouă sinapsă. Te gândești: mă pricep la relații?

Optimismul

Fără îndoială literatura cărilor de tip selfhelp abundă cu mesaje de tip gândește pozitiv, legea atracției, zâmbește și viața va fi mai frumoasă etc etc. Probabil ai încercat și tu să-i încurajezi pe alții în același fel în una din zilele lor posomorâte. A funcționat?

Autocontrolul

Ai decis să urmezi o alimentațe săracă în zahăr și grăsimi. Treci pe lângă La Chocolat și te abții să îți comanzi o Apoteoză.

Ți-ai propus să petreci mai puțin timp pe Facebook. Când ai tendința să accesezi pagina, te ridici și faci zece genoflexiuni.

Entuziasm

Entuziasmul, sinonim cu vitalitatea subiectivă, are legătură cu viața plină de incitare și energie.

Hai să-ți dau o idee. Plec de la premisa că entuziasmul este un bun indicator al Well-Being-ului (termenul științific acceptat pentru fericire) fiind, firește, influențată și de factori somatici, nu doar psihologici. Conceptul din stiința psihologică este vitalitate subiectivă, adica un sentiment pozitiv al energiei personale (în limbajul nostru: a fi plin de viață și a te simți origine a acestei energii, de aici atributul de „personală”; mențiune necesară deoarece poți „avea” energie care nu-ți „aparține”, adică faci lucruri pe care nu le-ai ales tu, ci esti forțat de alții.

URMĂTOARELE PROGRAME GRITTY