Imaginează-ți că ai ultimul model de BMW, să zicem i8, un model sport. Cu toate opțiunile incluse. Un concept robust, cu un design atletic, suprafețe puternice, conturur precis. Motor electric combinat cu unul pe bază de carburanți. Materiale ușoare, aerodinamică optimizată, cu cel mai jos centru gravitațional, un sistem de siguranță personalizat. Viteză, performanță, confort, stabilitate.

Ei, acum imaginează-ți un instrument de acest nivel pentru propria minte!

Da, GRIT este instrumentul psihologic indispensabil pentru performanță, excelență, succes. Antrenând această trăsătură de caracter la copii, de mici, au șansa unui avans în ceea ce privesc șansele competitive.

Vestea pe care ți-o dă Gritty este că Grit este un concept de ultimă oră. Ai observat similaritatea între Grit și Gritty. Am ales această rădăcină pentru numele acestui progam bazându-ne pe promisiunea și potențialul acestuia.

Ce este grit?

O combinație unică între pasiune și perseverență, tendința de a susține interesul și de a persevera în efortul orientat spre atingerea unor scopuri pe termen lung. Asta înseamnă să ai capacitatea de a păstra vigoarea până la finalul proiectului, în ciuda obstacolelor, a tolera frustrarea și a extrage permanent motivația pentru angajamentul pentru un scopul important și valoros pentru tine.

Ai ales să joci șah? Mai întâi te-a prins jocul, ai o satisfacție extraordinară în timpul jocului, bucurându-te de modul în care mintea ta este stimulată. Această pasiune te presează să mergi mai departe. Primești o propunere să faci parte din echipa școlii pe care o reprezinți la concursuri. Din acest moment pasiunea ta devine un angajament. Îți propui să fii printre cei mai buni, pentru că sesizezi (și ești validat în acest sens de antrenorul tău) că ai un oarecare talent. Dar stop, talentul este o infimă parte din ceea ce vor fi rezultatele tale. Te așteaptă zile întregi de antrenament serios (lacrimi și sânge) și exact asta înseamnă perseverență. Uneori obosești, ai momente în care ai renunța cu ușurință în favoarea timpului petrecut cu prietenii sau plimbărilor cu bicicleta. Aceste tentații îți dau târcoale. Dar tu ai perseverența antrenată și știi că, dacă muncești serios, vei avea rezultate semnificativ mai bune. Cu atât mai mult cu cât șahul te pasionează, nu ai nici o îndoială în acest sens.

Așa poți gândi părți din viața ta sau viața însăși ca proiect, ajustând-o la o anumită filosofie de viață.

Grit înseamnă atunci când:

  • Finalizezi ceea ce începi
  • Îți păstrezi angajamentul față de scopuri
  • Perseverezi în ciuda obstacolelor și dificultăților
  • Persiști într-un proiect mai mult de câteva săptămâni

Hai să te surprind cu nașterea științifică a grit-ului, generată de Angela Duckworth.

Povestea personală a Angelei merită cunoscută: Ea este acum profesor asociat la University of Pennsylvania, la Positive Psychology Center și conduce și un laborator creat special pentru ea, The Duckworth Lab.

Angela a obținut o diplomă AB la Harvard (Advaced Studies Neurobiology), între 1988-1992, și-a continuat pregătirea la Oxford, 1994-1996, cu un Master (în neuroștiințe) iar între 2002 și 2004 a finalizat doctoratul în psihologie la Penn. Dar știi cum a intrat aici? A fost singura persoană în 45 de ani pentru care s-a facut o excepție (deoarece a aplicat prea târziu, în iunie, deși aplicațiile trebuie trimise până în ianuarie) Martin Seligman (fost președinte APA, fondatorul Psihologiei Pozitive) a fost imediat cucerit de eseul ei și a acceptat-o încălcând toate regulile (a scris așa de frumos despre ea în cartea sa Flourishing). Acum sunt colegi!

După studiile de la Harvard, Angela a lucrat pentru o firmă faimoasă (McKinsey) în calitate de consultant în probleme de management (genul acela platit cu $10.000 pe lună, cel putin :)) Dar nu a rezistat nici un an de zile și a abandonat o carieră promițătoare (și prestigioasă social) pentru a deveni profesoară de matematică la o școală publică din San Francisco, apoi în Philadelphia și New York. Idealismul tinereții, nu? 🙂 După 5 ani petrecuți în învățământ cu vietăți de clasa a șaptea s-a întors la studiile de master și doctorat.

În 2011 a fost numită de APS (a doua organizație a psihologilor americani, alta decât APA, mult mai orientată spre cercetare) Rising Star, iar în prezent este MacArthur Fellow (fundația care oferă granturi de $625.000 persoanelor care demonstrează un nivel extraordinar de originalitate și dedicare, asa-numitele genius grant.

Iată ce scria Angela în eseul care l-a sedus pe Seligman The problem, I think (se referă la reforma școlilor), is not only the schools but also the students themselves. Here’s why: learning is hard. True, learning is fun, exhilarating, and gratifying-but is also often daunting, exhausting, and sometimes discouraging. To help… educators and parents must first recognize that character is at least as important as intellect.

Un motiv suplimentar prin care grit-ul este susținut de propriul grit al cercetătoarei!


GRIT este o trăsătură non-cognitivă, ortogonală inteligenței. Asta înseamnă că poți avea IQ 130+ (precum cercetătorii de top) și GRIT înalt sau IQ 90+ și GRIT inalt (nu corelează între ele și nu sunt cauzale). Oamenii foarte inteligenți cu un GRIT modest nu obțin performanțe superioare pe termen lung, ci doar pe termen scurt.

Conceptul de GRIT s-a încadrat natural printre obiectele de studiu ale psihologiei pozitive. Viețile de calitate foarte bună sunt vieți de success, iar succesul pe termen lung nu este posibil fără perseverență. Iar perseverența este o componentă a GRIT-ului. A ramâne concentrat pe un scop și a-l urmări în ciuda eșecurilor sau frustrărilor înseamnă perseverență în efort, deci (parțial) GRIT. Cealaltă component de care spuneam, pe care nu ți-o poate antrena nimeni, este pasiunea! (dar pasiunea pentru un scop/o activitate poate fi, la începuturile ei, când există doar sub formă de interes sau atracție, susținută de părinți, educatori și mentori)

GRIT este PERSEVERENȚA (ÎN EFORT) dar nu doar atât (nu s-ar mai numi „grit” :)) ci și PASIUNE. PERSEVERENȚĂ PLUS PASIUNE. Nu are nicio legatură cu AMBIȚIA. Persoanele ambițioase (foarte perseverente, la rândul lor) urmăresc o recunoaștere socială a realizărilor lor. Dacă un om ambițios nu primește premiul, diploma, apaluzele pe care le așteaptă el suferă. O persoană cu GRIT nu suferă. Ambele și-au atins scopul, dar ambițiosul suferă dacă realizarea lui nu este recunoscută social. Motivația asociată cu GRIT este intrinsecă în timp ce la persoanele ambițioase este extrinsecă (recompense venite din exterior).

Cei care își trăiesc viețile cu ochii pe note, premii sau bonusuri se autosabotează psihologic, dar la fel fac și cei care aleg vieți în care nu depun efort, relaxate și ușoare, neconectate la scopuri înalte care să solicite dedicație sau devotament. Undeva la mijloc se află o zonă de armonie către care copiii pot fi ghidați de părinți sau educatori înțelepți, care au rezolvat cu succes aceste dileme ale dezvoltării psihologice și reprezintă primele modele pentru copii (în loc să-și proiecteze așteptările neîmplinite asupra lor).

Viața nu este doar muncă susțintă în vederea unor recompense exterioare (notele/bonusurile corporatiste) după cum nu este nici distracție permanentă și fără griji. De fapt este așa, pentru mulți oameni (sau copii), însa ceea ce vreau să spun este că poate fi și altfel, poate avea mai mult sens și mai multa calitate.


Cum poți cultiva grit-ul?

Cultivă un mindset de creștere și optimismul

Legătura între grit și setul mental de creștere alături de optimism este strânsă. Credința că regresele sunt temporare, că problemele sunt surmontabile datorită efortului și ingeniozității, te predispune să te strădui mai mult, să schimbi strategia.

Provocare, din nou provocare

Cercetările despre experții din domeniile muzicii, sport, șah etc sugerează că miile de ore de practică petrecute în mod deliberat în relație cu practica specifică sunt absolut necesare pentru atingerea excelenței. Constructul psihologic specific în acest sens propune minim 10.000 ore de practică pentru atingerea expertizei. Practica cu adevărat productivă se va concentra pe puncte slabe, dificultăți, repetiție, include feedback imediat și constructiv.

Protejează pasiunea pentru proiect

Pasiunea contribuie enorm la sentimental de sens față de scop și motivează disponibilitatea de a depune efort. Poți cultiva grit-ul într-o arie a intereselor tale pornind de la plăcerea spontană, adăugând, pas cu pas, investiția de efort. Depunând efort, proiectul progresează, iar rezultatele satisfăcătoare hrănesc pasiunea. Și tot așa.

E OK să renunți

Nu toți copiii care iau lecții de pian la 10 ani vor face performanță în muzică la 20. Este în regulă o parte din ei să renunțe. Important este ca acest moment să fie ales cu grijă, în urma unui demers decizional, pentru a minimaliza frustrările. Persoanele Gritty fac diferența între acestea două și renunță în mod responsabil.

De ce este important grit-ul?

Dacă cele scrise mai sus încă nu te-au convins, mai adaug că rezultatele cercetărilor susțin clar calitatea predictive a grit-ului în cazul provocărilor. De exemplu, cadeții gritty sunt mult mai persistenți la West Point Military Academy, elevii gritty la Chicago School au un indice statistic mai mare de a promova, concurenții gritty sunt mai avantajați la finalele de la Scripps National Spelling Bee.


Dovezi suplimentare, aici:

http://www.ted.com/talks/angela_lee_duckworth_the_key_to_success_grit.html

Poate fi învățată perseverența?: http://www.youtube.com/watch?v=qaeFnxSfSC4

Interviul pentru APS, unde îl menționează, printre mentori, pe Walter Mischel, domnul cu prăjiturile http://www.psychologicalscience.org/index.php/publications/observer/rising/angela-duckworth.html

Probabil cel mai important studiu realizat până în prezent http://www.sas.upenn.edu/~duckwort/images/publications/DuckworthSeligman_2005_Self-DisciplinePredictsAcademicAchievement.pdf

Duckworth, A., & Seligman, M. (2005). Self-discipline outdoes IQ in predicting academic performance of adolescents. Psychological Science, 16 (12), 939–944.

Studiul cercetătărilor Dr. Angela Duckworth și Dr. Chris Peterson, “Grit: Perseverance and Passion for Long-Term Goals”.

TED talk despre grit al Dr. Angela Duckworth.

Cartea Dr. Carol Dweck, Mindset, și studiul ei alături de Dr. Greg Walton,  “Academic Tenacity: Mindsets and Skills that Promote Long-Term Learning”.

Studiul cercetătorului Dr. K. Anders Ericsson, “The Role of Deliberate Practice in the Acquisition of Expert Performance”.

 

Explorează și celelalte trasături

CURIOZITATEARECUNOȘTINȚAINTELIGENȚA SOCIALĂOPTIMISMULAUTOCONTROLULENTUZIASMUL